Εσύ ξέρεις τις εναλλακτικές χρήσεις του concealer;

  • Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2018 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Ιδού πώς να αξιοποιήσεις το concealer σου με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους

Δεν είναι λίγα τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε με παραπάνω από έναν τρόπο. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε το stain μάγουλων για να χρωματίσουμε τα χείλη μας, την καστανή σκιά ματιών για να γεμίσουμε τα φρύδια μας ή το highlighter σαν σκιά στο σημείο κάτω από το φρύδι μας. Εσύ γνωρίζεις όμως τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις τo concealer σου;

Δες παρακάτω τις χρήσεις του concealer που δεν ξέρεις αλλά πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσεις:

1. Για να κάνεις contouring μύτης
Ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες του contouring, εφάρμοσε το concealer στο επάνω μέρος της μύτης και στα πλαινά της. Στη συνέχεια σχημάτισε 2 παράλληλες γραμμές κατά μήκος του επάνω μέρους της μύτης με ένα make up σε πιο σκούρα απόχρωση και δημιούργησε την ψευδαίσθηση μιας πιο λεπτής μύτης.

2. Για να στερεώσεις το κραγιόν σου
Αν δεν χρησιμοποιείς μολύβι χειλιών, μπορείς να αποφύγεις το «τρέξιμο» του κραγιόν σου με τον εξής τρόπο: Λίγο πριν φορέσεις οποιοδήποτε καλλυντικό στα χείλη σου, πέρασε κατά μήκος αυτών με τη βοήθεια ενός λεπτού πινέλου λίγη ποσότητα concealer. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσεις το κραγιόν αποκλειστικά μέσα στην περιοχή των χειλιών.

3. Για να αναδείξεις καλύτερα το χρώμα του κραγιόν σου

Για να κάνεις το χρώμα του κραγιόν σου να φαίνεται ακόμα πιο ωραίο και έντοντο, εφάρμοσε λίγο concealer στα χείλη σου για να τα αποχρωματίσεις και στη συνέχεια φόρεσε το κραγιόν σου, του οποίου η απόχρωση με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχθεί στο μέγιστο δυνατό.

4. Για να διορθώσεις το μακιγιάζ των ματιών σου
Αν σου έτυχε κάποιο ατύχημα την ώρα που βαφόσουν, όπως να σου ξεφύγει η γραμμή του eyeliner ή αν έχει "πέσει" σκιά στο δέρμα σου, το concealer είναι ο σύμμαχος σου. Χρησιμοποιήσε ένα λεπτό πινέλο και με απαλές κινήσεις διόρθωσε ότι ατέλεια παρατηρείς, χωρις να χρειαστεί να χαλάσεις όλο το μακιγιάζ.

womenonly.gr