Κρητική παραλία στις καλύτερες του κόσμου για το 2018 - Δείτε ποια είναι

  • Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2018 08:29
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η λίστα με τις καλύτερες παραλίες του Κόσμου για το 2018 δημοσίευσε το Flight Network.

Η λίστα που βασίζεται στις εμπειρίες και την αξιολόγηση 1.200 δημοσιογράφοι, συντάκτες, bloggers και ταξιδιωτικοί πράκτορες παγκοσμίως περιλαμβάνουν παραλίες όπως αυτές της Ινδονησίας με τα κρυστάλλινα νερά μέχρι τα τροπικά στο Μπαλί, ενώ για την τελική επιλογή έχουν ληφθεί υπόψη οι παραλίες στην Αφρική, την Ασία, την Αυστραλία και Νότιο Ειρηνικό, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική. 

Ωστόσο, η χώρα που βρέθηκε στην πρώτη θέση, με μια συγκεκριμένη παραλία που ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα 411 που εξετάστηκαν, είναι η Ελλάδα με το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. 


Γενικά στη λίστα «Οι 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου», οι παραλίες που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία, βρίσκονται στην Ελλάδα, τα νησιά Τερκς και Κέϊκο, η Ταϊλάνδη, η Χιλή, η Μικρονησία και τα Μπαχάμες. 

Στη θέση 56 συναντάμε την Κρήτη και την Ελαφονήσι του Νομού Χανίων.


Στη θέση 77 η Σαντορίνη και η Κόκκινη Παραλία. 

Στη θέση 96 είναι η παραλία Λογγάς στην Κέρκυρα. 


Στην λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης κυριαρχούν τα ελληνικά. Εκτός από το Ελαφονήσι της Κόκκινης Παραλίας και την παραλία Λόγας, περιλαμβάνονται επίσης η Περίσσα στη Σαντορίνη, γνωστή ως η παραλία με το μαύρο άμμο, το Σαρακηνικό στο Μήλο, το Παραλία Αγίου Παύλου στο Ρόδο και τα Λαλάρια στη Σκιάθο.

Πρώτο θέμα