Όσα πρέπει να ξέρεις αν θέλεις λευκό, εντυπωσιακό χαμόγελο

  • Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2018 13:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Τα μικρά σπιτικά tips που μπορείς να εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας

Ποιος, άραγε, δεν επιθυμεί γερά, λευκά δόντια και ένα λαμπερό χαμόγελο; 

Πέρα από τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, σημαντικό ρόλο στην υγεία των δοντιώνπαίζουν και οι συνήθειες που αφορούν στην διατροφή και την υγεινή μας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να ακολουθήσεις κάποια σπιτικά tips που θα κάνουν τη διαφορά στην υγεία και την εικόνα των δοντιών σου, χωρίς να χρειαστεί καν να φύγεις από το σπίτι σου. ;

Αν για παράδειγμα, δεν θέλεις να πληρώσεις λεύκανση στον οδοντίατρο, μπορείς να την κάνεις με φυσικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να καταναλώσεις φράουλες, οι οποίες είναι γνωστό ότι βοηθούν στη διατήρηση του λευκού χρώματος στα δόντια. Δοκίμασε να φτιάξεις έναν πολτό από ωμές φράουλες και την οδοντόκρεμα που προτιμάς και βούρτισε τα δόντια σου αργότερα. Αυτό θα σου χαρίσει μια αίσθηση φρεσκάδας και λάμψη στα δόντια σου.  

Επίσης αποτελεσματικό είναι το μείγμα σόδας και λεμονιού. Μπορείς, εκτός αυτού, να αντικαταστήσεις την οδοντόκρεμα σε 1 από τα τρία βουρτσίσματα της ημέρας με πολτοποιημένο ακτινίδιο. Η φλούδα της μπανάνας επίσης θεωρείται σύμμαχος για τη λευκά δόντια. Αν θέλεις το αποτέλεσμα μιας επαγγελματικής λεύκανσης από την άνεση του σπιτιού σου, δοκίμασε να αναμείξεις μαγειρική σόδα με λίγη οδοντόκρεμα, να τα αλείψεις στα δόντια σου και να αφήσεις για λίγο τυλιγμένο αλουμινόχαρτο.  

Λόγω του ότι η διατροφή παίζει έναν τεράστιο ρόλο στην υγεία των δοντιών, προτίμησε να καταναλώνεις μήλα αφού χαρίζουν ευχάριστη αναπνοή, ωμούς ξηρούς καρπούς και σκληρά τυριά τα οποία διατηρούν την υγεία των οδοντικών οστών και του σμάλτου των δοντιών, και μέλι και βότανα, γιατί κρατούν μακριά την ουλίτιδα και επουλώνουν τις στοματικές πληγές. 

womanonly.gr