H γυναίκα που κερδίζει 1 εκατ. ευρώ την ημέρα -Η πιο καλοπληρωμένη στον κόσμο

  • Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2018 08:35
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα

Η Apple είναι σήμερα από τους μεγάλους της βιομηχανίας με τα κέρδη της να είναι δυσβάσταχτα, ενώ ο επικεφαλής της, ο Τιμ Κουκ, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διευθυντές συμβούλων στην ιστορία. Όμως, αυτά δεν αρκούν ώστε η «μεγάλη κεφαλή» της Apple να πλησιάσει τη μισθοδοσία της Ντένιζ Κόουτς.

Ο διευθύνων σύμβουλος και κληρονόμος της εταιρίας Bet365, που είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο του διαδικτυακού τζόγου, βλέπει να αυξάνεται κάθε χρόνο το τραπεζικό λογαριασμό με το απίστευτο ποσό των £ 265 εκατομμυρίων, περίπου 300 εκατ. ευρώ! Ο μισθός της Ντένιτζ Κόουτς είναι υπερτριπλάσιος από την αμοιβή του Τιμ Κουκ της Apple και αγγίζει ... μόλις τα 95 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ένα μισθό πάντως που φαίνεται να αξίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Bet365 καθώς παρουσιάστηκε πέρυσι από τα στοιχήματα που έφτασαν τα 52,5 δισ. που ισοδυναμούν με το ΑΕΠ της Κροατίας και της Ουρουγουάης μαζί.

Η Κόουτς ήταν εκείνη που αποφάσισε την αγορά του διαδικτυακού ονόματος bet365.com έναντι 25.000 δολαρίων από τον προηγούμενο κάτοχο της και πάνω σε αυτό δημιούργησε την online έκδοση της οικογένειας που είχε ξεκινήσει από μικρές χαρτοπαικτικές μηχανές στο Στόουκ της Αγγλίας και έχει σήμερα κατακτήσει τον κόσμο.

Ποια είναι η Ντενιζ Κόουτς

Ο διπλακαμμυριούχος επικεφαλής της Bet365 διαθέτει, σύμφωνα με την περιοδική Forbes, περιουσίες που ξεπερνούν τα 5,1 δισ. Δολάρια. Είναι το μεγαλύτερο κόρη του Πίτερ Κόουτς που είναι πρόεδρος της Stoke City FC που αγωνίζεται στην Premier League. Είναι παντρεμένη με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας, Ρίτσαρντ Σμιθ και διαθέτει πτυχίο στην Οικονομετρία από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Η επαφή της Ντένιζ Κόουτς με το χώρο του στοίχημα ήρθε σε νεαρή ηλικία καθώς ήταν ακόμα στο σχολείο, άρχισε να εργάζεται στα ταμεία της οικογενειακής επιχείρησης Provincial Racing. Όταν πήρε το πτυχίο της, εκπαιδεύτηκε στο λογιστήριο της οικογενειακής επιχείρησης, μέχρι που αργότερα της δόθηκε η δυνατότητα να διαχειριστεί μια μικρή αλυσίδα χαρτοφυλακίων που ανήκαν στην οικογένεια. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα προς την επιτυχία, καθώς η δαιμόνια Ντένιζ Κόουτς κατάφερε να αναπτύξει περαιτέρω την αλυσίδα και μέσω μιας δανειοδότησης από την Barclays κατέκτησε μία ακόμα αλυσίδα με στοιχήματα.

Όλα αυτά οδήγησαν τη Ντένιζ Κόουτς το 2017 να γίνει ο πιο υψηλόβαθμος κυβερνήτης της Βρετανίας. Για τις ανάγκες της σύγκρισης, σημειώνουμε ότι όλες οι μισθοί των Stoke City ποδοσφαιριστών, που ανήκουν επίσης στην οικογένεια, ξεπέρασαν οριακά τα 100 εκατομμύρια λίρες.

Όταν το Ιανουάριο του 2000 η Κοουτς αγόρασε το πεδίο Bet365, κανείς δεν κατάλαβε πως 18 χρόνια αργότερα η εταιρεία θα μετατρεπόταν στο μεγαλύτερο σε παγκόσμιο επίπεδο στοίχημα. Πλέον η Bet365 κερδίζει περισσότερα από 2 δισ. Δολάρια ετησίως με το betting να υπερβαίνει τα 45 δισ. Αν και κατά καιρούς έχουν ακουστεί επικρίσεις υπέρ της Ντένιζ Κόουτς για την αμοιβή που δίνει στον εαυτό της, ωστόσο δεν φαίνεται να προβληματίζεται καθώς αποφάσισε αυτό το έτος ... να δώσει και αύξηση.

economistas.gr