Το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στο Ηράκλειο - Ξωτικά, Άι Βασίλης, παιχνίδια και πολλές δωρεάν εκδηλώσεις

Το μεγαλύτερο ταξίδι παιχνιδιών και δράσεων, στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο - Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών, στην πλατεία Ελευθερίας, προετοιμάζονται αυτό το έτος για τρίτη χρονιά, κατά τη διάρκεια των εορτών η Δήμητρα Ηρακλείου, ΔΗΚΕΗ, Ι.Τ.Ε. (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), ο Βασίλης και τα ξωτικά του.

Το χωριό θα ανοίξει τις πύλες του την Σάββατο 1 Δεκεμβρίου με τη φωταύγιση του δέντρου.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων που έφτασαν τα 942.000 άτομα στην επισκεψιμότητα, όπως καταγράφηκε από το ηλεκτρονικό σύστημα στις εισόδους του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, αυτό το έτος θα υπάρξουν περισσότερες καθημερινές εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες του Χωριού θα απολαύσουν καλλιτεχνικές, μουσικές, θεατρικές και πολλές άλλες εκδηλώσεις, συνεχείς κινηματογραφικές προβολές, διαδραστικές εργαστήρια, καρουζέλ, χειροτεχνικές και γαστρονομικές δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από πολιτιστικούς συλλόγους, φωτογραφικές εκθέσεις, παιχνίδια με τζάγκλερ, μαγεία, μικρές και μεγάλους, στα ανακαινισμένα σπιτάκια του χωριού.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων που έφτασαν τα 942.000 άτομα στην επισκεψιμότητα, όπως καταγράφηκε από το ηλεκτρονικό σύστημα στις εισόδους του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, αυτό το έτος θα υπάρξουν περισσότερες καθημερινές εκδηλώσεις

Οι δωρεάν δράσεις θα είναι:

Σπιτάκι: «Τα καλούδια του Κάστρου» Δράσεις γαστρονομίας. Με την συμμετοχή των επισκεπτών μικρών και μεγάλων, παρασκευάζουμε και ψεύουμε τις χριστουγεννιάτικες γλυκίσματα.

Σπιτάκι: «Το εργαστήριο του Βασίλη» Οι συγγραφείς παραμυθιών αφηγούνται στα παιδιά χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Σπιτάκι: «Το σπίτι των χρωμάτων» Τα παιδιά με την βοήθεια των ξωτικών του Κάστρου ζωγραφίζουν και κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Σπιτάκι: «Το σινεμά του Κάστρου» Προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών.

Καρουζέλ

Σπιτάκι: «Το σπίτι των παραμυθιών» Διαδραστική αφήγηση παραμυθιών με τα συστήματα του ΙΤΕ, από το βιβλίο της Αργυρώς Παπαδάκη «Επτά περιπέτειακοί μύθοι».

Σπιτάκι: «Το σπίτι του Βασίλη».

Σπιτάκι: «Τα διαδραστικά συστήματα της Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας».

Σπιτάκι: «Το ταχυδρομείο του Α Βασίλη».

Σπιτάκι: «Το σπίτι των παιχνιδιών» Τα παιχνίδια του κόσμου. Ξύλινα παιχνίδια επιτραπέζια και όχι μόνο!