Mε μοναδική χορευτική παράσταση η φωταγώγηση του δέντρου στο Talos Plaza

  • Τετάρτη, 21 Νοέμβριος 2018 08:17
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Μια μοναδική χορευτική παράσταση θα κοσμήσει τη βραδιά φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο TALOS PLAZA, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στις 8 μ.μ.

Το κύρος και η μεγάλη καλλιτεχνική αξία του Λαογραφικού Ομίλου «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης» θα προσφέρει ένα υπέροχο, ποιοτικό θέαμα σε μικρούς και μεγάλους.

Συμπράττοντας επί σκηνής με το μουσικό συγκρότημα  των Γρηγόρη και Θάνου Γιακουμάκη, θα μας παρασύρουν σε ρυθμό γλεντιού αλλά και θα μας συγκινήσουν με την αυθεντική κρητική τους ταυτότητα.

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης»

Διανύοντας μια πορεία 40 περίπου χρόνων, ο Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης» ασχολείται με την αυθεντική διδασκαλία των κρητικών χορών στην Αθήνα και την Κρήτη και παρουσιάζει τους κρητικούς χορούς με τα πολυβραβευμένα χορευτικά του συγκροτήματα, καλλιεργώντας ιδιαίτερα στους νέους την αγάπη και τον σεβασμό προς τον τόπο και τις παραδόσεις μας.

Οι εμπνευστές και δημιουργοί του υπήρξαν για χρόνια πρωτοχορευτές και υπεύθυνοι του κρητικού προγράμματος στο θέατρο «Δώρας Στράτου» και πραγματοποίησαν μεγάλες διοργανώσεις όπως στο «Καλλιμάρμαρο» στάδιο της Αθήνας για την τελετή παράδοσης της ολυμπιακής ψλόγας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ και πολλές άλλες. Μέχρι και σήμερα λοιπόν ο Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης» ασχολείται:

3 Με τη βιωματική διδασκαλία των κρητικών χορών, τοπικών και παγκρήτιων, και την παρουσίασή τους με τα χορευτικά συγκροτήματα του Ομίλου, που επανειλημμένα έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις στην Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

3Με τη συλλογή και καταγραφή λαογραφικού υλικού της Κρήτης θεωρώντας ότι τα ήθη και τα έθιμά μας, οι χοροί όπως και άλλα στοιχεία της κρητικής παράδοσης έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή προσωπική ή κοινωνική ζωή και αποτελούν τον «μίτο» που μας οδηγεί και μας δένει γερά με τις ρίζες μας.

3Με τη συμμετοχή και διοργάνωση – πραγματοποίηση πολιτιστικών, ιστορικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που συχνά περιλαμβάνουν αναβίωση κρητικών εθίμων όπως π.χ. «Τα Καζανέματα» κ.α. Συμμετέχει και διοργανώνει με ευθύνη και επιτυχία πολιτιστικές, ιστορικές, λαογραφικές και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις και τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καταδεικνύοντας τη διαχρονικότητα και τη μεγάλη σημασία του λαϊκού μας πολιτισμού.

Βασικό μέλημα του Λαογραφικού Ομίλου είναι πάντα η καταγραφή, διατήρηση, διάσωση και διάδοση του θησαυρού της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ευαισθητοποιώντας πολλούς νέους ανθρώπους και όχι μόνον προς αυτή την κατεύθυνση.