Μπάρες με μέλι, σουσάμι και ξερά σύκα

  • Δευτέρα, 19 Νοέμβριος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
300 γρ. σουσάμι
300 γρ. σύκα λιαστά, ψιλοκομμένα
300 γρ.αμύγδαλα, χοντροαλεσμένα
5 γρ. σπόροι γλυκάνισου
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το μέλι με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και τα ανακατεύουμε με το σουσάμι και τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20x30 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Το κόβουμε σε 12 κομμάτια και το διατηρούμε στο ψυγείο.

gastronomos.gr