Τρουφάκια με καρύδια

  • Κυριακή, 18 Νοέμβριος 2018 16:53
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

Γέμιση

600 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
340 γρ. κρέμα γάλακτος light, με γύρω στα 15% λιπαρά
25 γρ. γάλα light, με γύρω στο 1,5% λιπαρά
120 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα στο μούλτι

Επικάλυψη

320 γρ. κουβερτούρα μπίτερ
200 γρ. κρέμα γάλακτος light, με γύρω στα 15% λιπαρά
50 γρ. γάλα σόγιας

Διαδικασία

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Περιμένουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά, καλύτερα με μία σπάτουλα. Οταν έχουμε ένα λείο μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει καλά για 1 - 2 ώρες ώστε να μπορεί να πλάθεται.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Περιμένουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά, καλύτερα με μια σπάτουλα, μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αισθανόμαστε την κρέμα κρύα στα χείλη. Με αυτόν τον τρόπο η επικάλυψη θα παραμείνει λαμπερή και τραγανή χωρίς να θαμπώσει ή να ασπρίσει.

Βγάζουμε το μείγμα της γέμισης από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μπαλάκια. Βουτάμε τα μπαλάκια ένα-ένα στη σοκολατένια επικάλυψη και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 1 ώρα, προτού σερβίρουμε.

gastronosmos.gr