Έτσι θα κάνεις τη μύτη σου να φαίνεται μικρότερη με το μακιγιάζ

Σε περίπτωση που δεν τη γνώριζες μέχρι τώρα, ιδού η φράση που πρέπει να βάλεις στο λεξιλόγιο σου: contour μύτης! 

Δυστυχώς, σε πολλές γυναίκες δεν αρέσει η μύτη τους, ακόμη κι αν αντικειμενικά δεν υπάρχει κάτι περίεργο σε αυτές.

Αν βρίσκεις τη μύτη σου μακριά ή φαρδιά, και θέλεις να την "καμουφλάρεις", η ιδανική επιλογή για εσένα είναι το contour μύτης.

Η beauty guru και πάρα πολύ επιτυχημένη επιχειρηματίας Huda Katan, μοιράζεται τα τρία βήματα που ακολουθεί για ένα επιτυχημένο contouring μύτης: 

1. Προσπάθησε να δημιουργήσεις στρώματα στο contour σου, ξεκινώντας με ένα κρεμώδες προϊόν, και στη συνέχεια ένα σε μορφή σκόνης. Η κρεμώδης υφή θα σε βοηθήσει πολύ στο να ορίσεις την περιοχή και τις γραμμές για να δημιουργήσεις την τέλεια συμμετρία, ενώ η σκόνη θα σε βοηθήσει να συνδυάσεις τα πάντα λίγο καλύτερα, προσθέτοντας λεπτές σκιές. Εάν θέλεις ένα πιο ήπιο αποτέλεσμα, κάνε ένα περίγραμμα μόνο με σκόνη.

2. Ξεκίνησε το contour από την αρχή του οστού των φρυδιών σου και κατέβα προς τα κάτω. Αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία μιας καλύτερης ισορροπίας στο πρόσωπό σου και θα διασφαλίσει ότι και οι δύο πλευρές είναι ίσες. Παρόλο που μπορεί να εστιάζεις μόνο σε μια πολύ μικρή περιοχή της μύτης σου, για να την καμουφλάρεις σωστά, δοκίμασε να επεκτείνεις το περίγραμμα από το κόκκαλο του φρυδιού μέχρι το κάτω μέρος της μύτης σου.

3. Ανακάτεψε, ανακάτεψε και ξανά ανακάτεψε! Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να φαίνεσαι τέλεια μπροστά, αλλά να έχεις πολύ εμφανείς γραμμές περιγράμματος από το πλάϊ! Η καλύτερη συμβουλή για αυτό, είναι να αναμειγνύεις προς τα μέσα, προς το κέντρο της μύτης. Αυτό θα σου δώσει την εικόνα μια λεπτότερης μύτης. Η ανάμειξη προς τα έξω θα κάνει τη μύτη σου πιο ευρεία. Μόλις αναμείξεις το προϊόν πλήρως, εφάρμοσε μικρή ποσότητα κονσίλερ στο κέντρο της μύτης για να ολοκληρώσεις το αποτέλεσμα.

womenonly.gr