To μυστικό ομορφιάς 63χρονου μοντέλου είναι ένα υλικό που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας

 

Ο Αϊνστάιν είχε πει ότι «ο χρόνος δεν υπάρχει, είναι μια ανθρώπινη επινόηση που εξυπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες». Αν ο χρόνος, λοιπόν, είναι μια «κατασκευή», ως κατασκευή θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και την ηλικία, που είναι προϊόν χρόνου.

Κάποιες γυναίκες έχουν καταφέρει να προχωρούν στον χρόνο με τους ολότελα δικούς τους ρυθμούς. Να εκλαμβάνουν κάθε εμπειρία ως ευκαιρία, ως μια ακόμα αποσκευή ζωής.

Το 63χρονο μοντέλο, Yazemeenah Rossi, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Insider παραδίδει με τα λόγια της ένα μάθημα «διαχείρισης του χρόνου». Μας δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα.

«Δεν καταλαβαίνω όλο αυτό το θέμα περί ηλικίας. Πρέπει να διαχειριστούμε το γεγονός ότι ο χρόνος μας στη Γη -μέσα σε αυτό το σώμα- είναι περιορισμένος. Είμαστε σαν τη φύση. Σαν ένα λουλούδι: θα «ανθίσουμε» και θα «μαραθούμε». Όταν αυτό το συνειδητοποιήσουμε, θα είμαστε σε μια διαρκή κατάσταση άνθισης, εκφράζοντας την ομορφιά.

Ξεκίνησα το μόντελινγκ στα 30 μου χρόνια -έπρεπε να αντικαταστήσω ένα μοντέλο που ήταν άρρωστο. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο μέχρι τότε. Ημουν απλά μητέρα δύο παιδιών. Πολύ νέα. Το πρώτο μου παιδί το έκανα στα 17 μου χρόνια και το δεύτερο στα 20 μου χρόνια. Οταν ήμουν 20 χρονών, δεν ήμουν ακριβώς μοντέλο, αλλά πάντα ήμουν καλοντυμένη ακόμα κι αν πήγαινα μέχρι τον φούρνο. Ψηλά τακούνια, ωραίο ντύσιμο, make up και μαλλιά πάντα περιποιημένα. Σιγά σιγά η δουλειά του μοντέλου με ελευθέρωσε από όλη αυτή την εικόνα. Και τώρα, χωρίς make up, είμαι ευτυχισμένη.
 

Πριν 13 χρόνια, όταν έγινα 50 ετών, δεν ένιωθα ωραία με αυτό. Τώρα που τα έχω βρει με τον εαυτό μου, μπορεί να βλέπω τις ρυτίδες αλλά μια φωνή μέσα μου, μού λεει να σωπάσω. Μου λέει ότι πρέπει να το αποδεχτώ και να το απολαύσω. Κι αυτό κάνω. Νιώθω πια καλύτερα. Πριν 10 χρόνια, πίστευα ότι δεν είχα το χρονικό περιθώριο να κάνω όλα όσα ήθελα. Τώρα νιώθω ότι έχω τον χρόνο να κάνω όλα όσα έχω ανάγκη κι όλα όσα θέλω.

Πάντα νιώθω ενθουσιασμό κι έχω την περιέργεια να μαθαίνω νέα πράγματα. Να δοκιμάζω νέες εμπειρίες, να δημιουργώ. Κάθετί που έρχεται στη ζωή μου, το βλέπω ως μια υπέροχη ευκαιρία, αυτή η αίσθηση είναι ο πλούτος που φέρνει το να μεγαλώνεις».

Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο παλαιότερες συνεντεύξεις της Yazmeenah και εντοπίσαμε το μυστικό ομορφιάς που κρατά το δέρμα της λαμπερό. Είναι ένα υλικό που ήδη έχετε στο ντουλάπι σας: μιλάμε για το ελαιόλαδο. H Yazmeenah που εντυπωσιάζει με την λάμψη της επιδερμίδας της, αποκάλυψε ότι βάζοντας ελαιόλαδο στο πρόσωπο και τα μαλλιά της βλέπει εκπληκτικά αποτελέσματα όλα αυτά τα χρόνια.

Δημιουργεί ένα αυτοσχέδιο scrub: με ελαιόλαδο και ζάχαρη και το εφαρμόζει στο πρόσωπό της μια φορά την εβδομάδα.

«Τα βασικά προιόντα ομορφιάς μου βρίσκονται ήδη στην κουζίνα» δηλώνει η ίδια.

Γεννημένη στη Γαλλία το 1955, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που την βοήθησε να αντιληφθεί την ομορφιά γύρω της.

«Προέρχομαι από μια οικογένεια που μαγείρευε με ελαιόλαδο -το βάζαμε στα μαλλιά μας και το δέρμα μας. Η γιαγιά μου έφυγε στα 96 της χρόνια, καλλίγραμμη σαν μπαλαρίνα και στο πρόσωπό της δεν είχε βάλει τίποτα, ποτέ».

bovary.gr