Πώς να διαλέξεις το σωστό χρώμα concealer για εσένα

  • Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Εσύ ήξερες ότι, εκτός από τουε φυσικούς τόνους, υπάρχει και το πράσινο, το μωβ και το κίτρινο;

To concealer είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή καλλυντικών σου. Είτε θέλεις να κρύψεις τους μαύρους κύκλους, να καλύψεις ένα σπυράκι που εμφανίστηκε ξαφνικά ή απλώς να φωτίσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια σου, το concealer είναι ο σύμμαχος σου σε κάθε περίπτωση.

Εσύ ξέρεις όμως ποιο χρώμα concealer πρέπει να διαλέξεις;

Αν θέλεις να καλύψεις μια ατέλεια, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ταιριάξεις το concealer με τον τόνο της επιδερμίδα σου. Αν από την άλλη θέλεις να δώσεις λάμψη κάτω από τα μάτια, θα πρέπει να βρεις μια απόχρωση λίγο πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σου, σύμφωνα με τη makeup artist Mai Quynh.

Τί γίνεται όμως με τα χρωματιστά concealers, όπως τα μωβ, τα πράσινα και τα κίτρινα; Η Kate O’Brien, ιδρύτρια του Alima Pure Cosmetics, λέει όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Σύμφωνα με την O’Brien, το ανοιχτό πράσινο χρώμα καλύπτει τις κοκκινίλες: "Δεν φαίνεται πράσινο επάνω στο δέρμα σου, και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κάτω από τη βάση σου. Τα πράσινα χρώματα είναι εξαιρετικά για δέρματα με ροδόχρου ακμή, δερματίτιδα, και αν έχεις καεί λίγο από τον ήλιο."

Στη συνέχεια, η O’Brien εξηγεί πως ένα ανοιχτό μοβ της λεβάντας "φωτίζει" το δέρμα και "ζωντανεύει" την επιδερμίδα σου. Επιπλέον, η λεβάντα εξουδετερώνει τους «θαμπούς κίτρινους τόνους» στο δέρμα και θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάτω από τη βάση. Αν ψάχνεις ένα concealer που φωτίζει το δέρμα, προτίμησε το κίτρινο. "Οι ανοιχτές κίτρινες αποχρώσεις θα απαλύνουν την ελαφριά κοκκινίλα, θα προσθέσουν ζεστασιά και θα φωτίσουν κάθε δέρμα".

Τέλος, αν θέλεις να σβήσεις τους μαύρους κύκλους, η celebrity makeup artist Victoria Stiles προτείνει να δοκιμάσεις ροζ ή σομόν αποχρώσεις, αλλά να τις αποφύγεις σε οποιοδήποτε άλλο σημείου του προσώπου, καθώς θα το κάνουν να μοιάζει πορτοκαλί.

womanonly.gr