Η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείς σύμφωνα με την επιστήμη

  • Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 17:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Οικογένεια


Και εκεί που το είχαμε πάρει απόφαση πως τελικά, ποτέ δεν είναι αργά (ούτε πολύ νωρίς) για να παντρευτείς τον άνθρωπό σου, έρχεται το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και μας δίνει κάποιες νέες πληροφορίες:  αν παντρευτείς στα 20 σου, είναι 50% πιο πιθανό να χωρίσεις από ότι αν παντρευτείς στα 25 σου και κάθε χρονιά μετά τα 25, οι πιθανότητες να χωρίσεις μειώνονται κατά 11%. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν όμως πατήσεις τα 32, οι πιθανότητες να χωρίσεις ανεβαίνουν κατά 5% κάθε χρόνο.
Πώς εξηγεί ο κοινωνιολόγος Nicholas H. Wolfinger αυτά τα συμπεράσματα; «Αν για παράδειγμα παντρευτείς μετά τα 30, το πιο πιθανό είναι ότι είχες και περισσότερες περίπλοκες σχέσεις (και γενικά ότι έχεις περισσότερους πρώην), κάτι που σε κάνει αυτόματα πιο ευάλωτη στην απιστία.»
Συμπέρασμα; Η σχέση σου είναι καταδικασμένη αν παντρευτείς πολύ νωρίς και εξίσου καταδικασμένη αν περιμένεις υπερβολικά πολύ. Τέλεια. H εμπειρία βέβαια έχει δείξει πως αν ξέρεις ότι έχεις βρει τον κατάλληλο, σε όποια ηλικία και αν είσαι, τίποτα δεν σε πτοεί.
marieclaire.gr
 

Αφηστε καποιο σχολιο