Μύρισαν νοστιμιές οι Άγιοι Δέκα - Σεφ έγιναν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου σε ένα διαφορετικό μάθημα

  • Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Μοσχομύρισε χθες το Δημοτικό Sχολείο Αγίων Δέκα, όπου διεξήχθη ένα «διαφορετικό» μάθημα, μιας και οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ΄τάξης συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής «Masterchef junior 2018».

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Γρηγόρης Γιαμαλάκης, περιγράφει πως «όλη η Έκτη Tάξη ήταν κυριολεκτικά στο πόδι! Απίστευτη «όρεξη» για δράση! Φαίνεται τα παιδιά (και οι δάσκαλοί τους) μάλλον πεινούσαν… Το Στ’ 1 αντιμέτωπο με το Στ΄2! Μεγάλη μάχη!

Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, φορώντας ποδιές και μαγείρεψαν πεντανόστιμες μακαρονάδες με σάλτσα και ανθότυρο, ενώ δοκίμασαν και τις ικανότητές τους στην παρασκευή λαχταριστών κέικ με άχνη ζάχαρη και βανίλια!».

Κριτές ήταν οι δάσκαλοι των δύο τμημάτων, ο π. Νικόλαος Ξυλούρης και η Ειρήνη Μανασσάκη, η εκπαιδευτικός Ιουλία Ζαφείρη και ο διευθυντής του σχολείου, Γρηγόρης Γιαμαλάκης.

Τελικά τα βραβεία μοιράστηκαν εξίσου στους ήδη χορτασμένους μαθητές… Νικητές στον Διαγωνισμό Μαγειρικής αναδείχθηκαν τα παιδιά του Στ΄2 και στο Διαγωνισμό Ζαχαροπλαστικής τα παιδιά του Στ΄1.

Ο κ. Γιαμαλάκης αναφέρει στην «Π» πως ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε κάτι αντίστοιχο στο σχολείο και οι μαθητές πραγματικά το απόλαυσαν. Αξιοποίησαν την κουζίνα που υπάρχει στην αίθουσά τους, πανικοβλήθηκαν για λίγο, έψαχναν για τις ποδιές τους αλλά κατάφεραν μόνοι τους να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Το παιχνίδι ήταν εμπνευσμένο από την τηλεόραση, εξάλλου οι μαθητές γνωρίζουν το Masterchef junior ή το Masterchef για… ενήλικες.

Το δώρο τους ήταν ξύλινες κουτάλες αν και εκείνα περισσότερο ευχαριστήθηκαν από το παιχνίδι και την επιβράβευση, αφού τα πιάτα τους ήταν νόστιμα και ενθουσίασαν τους κριτές. «Ήταν πολύ ωραία, δεν μας… δηλητηρίασαν» λέει με χιούμορ ο κ. Γιαμαλάκης.

Εφημερίδα Πατρίς