Φτιάξε μόνη σου αρωματικά συρταριών

  • Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 07:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Αν σου αρέσει να μυρίζουν όμορφα τα συρτάρια και οι ντουλάπες σου και έχεις χρόνο, διάθεση και φαντασία, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου εύκολα και γρήγορα αρωματικά πουγκάκια-πακετάκια. Χρησιμοποίησέ τα στο σπίτι σου ή κάνε τα δώρο στις φίλες σου. Να είσαι σίγουρη ότι όλες θα το εκτιμήσουν δεόντως.

Πρώτη ύλη

Αυτό που πρέπει να αποφασίσεις πρώτα και άρα να φροντίσεις να έχεις σε ποσότητα είναι το αρωματικό αυτό καθαυτό. Υπάρχουν έτοιμα συσκευασμένα ποτ-πουρί ή λεβάντα, την οποία βέβαια μπορείς να αποξηράνεις και μόνη σου. Και κρατάει μακριά και τον σκώρο!

Περιτύλιγμα

Μετά το ζήτημα είναι πού θα το βάλεις. Η πιο εύκολη λύση είναι να αγοράσεις έτοιμα πουγκάκια από οργάντζα. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και χρώματα και μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία. Σε περίπτωση που θέλεις να το κάνεις και αυτό μόνη σου, αγοράζεις οργάντζα ή τούλι ή ένα πολύ απαλό βαμβακερό ύφασμα και τα ράβεις στο μέγεθος που θέλεις. Τα γεμίζεις με το περιεχόμενο που έχεις επιλέξει και προχωράς στο επόμενο βήμα.

Στολισμός

Αν τα πουγκάκια σου φαίνονται κάπως «γυμνά» μπορείς να τα στολίσεις με διάφορους τρόπους. Θα χρειαστείς βελόνα, κλωστή στο ανάλογο χρώμα και χάντρες, κουμπιά και άλλα διακοσμητικά όπως ματάκια, για παράδειγμα. Μπορείς να τα κεντήσεις σε διάφορα σχέδια επάνω στο πουγκί: από λουλούδι ή πεταλούδα μέχρι κάτι ποιο προσωπικό, όπως τα αρχικά ονόματος ή το ίδιο το όνομα.

Άρωμα

Αν το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις σε ικανοποιεί ως προς την αίσθηση της όρασης αλλά όχι της όσφρησης (!), μπορείς να ρίξεις μία ή δύο σταγόνες -σίγουρα όχι περισσότερο- από όποιο αιθέριο έλαιο προτιμάς, το οποίο φυσικά μπορείς να ανανεώνεις όταν νιώθεις ότι χρειάζεται.

Εναλλακτικές χρήσεις

Τέτοιου είδους «πακετάκια» μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού εκτός από τα ντουλάπια και τα συρτάρια σου. Στο αυτοκίνητο, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να δώσουν μια άλλη... ανάσα ή ακόμη και στο μπάνιο ή το WC.

womanonly.gr