Η Μαριάννα και η ομάδα της! Του Γιώργου Παπακωνσταντή.

  • Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 12:24
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Η Μαριάννα Αυγουστάκη από το Ρέθυμνο, μια έφηβη 14 χρονών, μπορεί να είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, όμως ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Ξέρει τι σημαίνει αγώνας και ξέρει τι σημαίνει να σε στηρίζουν οι δικοί σου άνθρωποι.

Η Μαριάννα, ευτύχησε να τερματίσει στον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας μέσα σε επευφημίες και χειρορκοτήματα, έχοντας στο πλευρό της ανθρώπους που την αγαπούν και έτρεξαν μαζί της καταφέρνοντας να πετύχουν τον εντυπωσιακότερο τερματισμό στο Μαραθώνιο.

Φίλοι και συγγενείς της, είχαν την ιδέα, έτρεξαν και έφτιαξαν ειδικό ακρότσι, βρήκαν χορηγούς και όλοι μαζί, δημιούργησαν την ομάδα της επιτυχίας με κορυφαία τη Μαριάννα. Μια ομάδα που κατάφερε να γίνει το επίκεντρο όχι μόνο γιατί τερμάτισαν όλοι στον κλασσικό μαραθώνιο των 42 χιλιομέτρων, αλλά γιατί κατάφεραν αυτό που μόνο μια ενωμένη ομάδα με συγκεκριμένο στόχο και με πολλα συνεκτικά συναισθήματα μπορεί να καταφέρει. Έδειξαν πίστη επιμονή και σύμπνοια σε ένα όμορφο στόχο.

Όι άνθρωποι λέγονται άνθρωποι και είναι άνθρωποι, όταν μέσα από παρόμοιες ενέργειες καταφέρνουν να αποδείξουν το ανθρώπινο μεγαλείο.

Είναι  απλό για όλους εμάς, από τη βόλεψη του καναπέ μας να επιδοκιμάζουμε και να λέμε μπράβο και συγχαρητήρια, όμως τη γεύση της επιτυχίας την έχουν οι συντελεστές της. Εκείνοι που ένιωθαν περήφανοι, όντας λαχανιασμένοι κι έσπρωχναν το καρότσι. Εκείνοι που χιλιόμετρο το χιλιόμετρο έδιναν κουράγιο ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί στη Μαριάννα.  Τη γεύση της επιτυχίας την έχει η Μαριάννα που τόσα χιλιόμετρα πίεζε τον εαυτό της και είχε επιμονή να αντέξει τη δοκιαμασία. Που ένιωσε τόση ομορφιά και αγάπη από τους ανθρώπους της ομάδας της αλλά και από όλο τον κόσμο. Όλοι εκείνοι που μπήκαν στα καράβια και στα αεροπλάνα για να συμπαρασταθούν και να τρέξουν μαζί τους.

Η Μαριάννα και η ομάδα της, μας χάρισαν στιγμές ανθρώπινου μεγαλείου και τουςν ευχαριστούμε γι αυτό, μας έδειξαν πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος. Και να μην ξεχνάμε ότι είναι δικοί μας άνθρωποι. Τους ξέρουμε, τους χαιρετάμε κάθε μέρα στο δρόμο, δεν είναι υπεράνθρωποι και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη συνεισφορά τους. Μας έδειξαν ότι όλοι μπορούμε. Όλοι έχουμε αστείρευτες δυνάμεις μέσα μας και  αρκεί να έχουμε πίστη στον εαυτό μας, δύναμη και επιμονή γι αυτό που κάνουμε. Έτσι η ζωή μπορεί να έχει υπέροχες στιγμές. Πολλά ευχαριστώ λοιπόν στη Μαριάννα και στην ομάδα της!!