Ο σωστός τρόπος να πλένετε τα καλσόν

Υπάρχουν εκείνες που τα λατρεύουν κι εκείνες που τα θεωρούν βαρετό «αξεσουάρ» μιας εμφάνισης.

Τα καλσόν, όμως, είναι απαραίτητα -ειδικά τους χειμερινούς μήνες- και πλέον με τόσα διαφορετικά και μοντέρνα σχέδια, fashionable.

Ωστόσο, το πλύσιμο (αν έχουν επιζήσει έως τότε) μοιάζει με σπαζοκεφαλιά και τα ευαίσθητα καλσόν χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα για να διατηρηθούν όσο το δυνατό περισσότερο.

Κι αν μέχρι τώρα συνηθίζατε να τα πλένετε στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα σας, ήρθε η στιγμή να αλλάξετε τακτική.

Διαβάστε παρακάτω τρεις εύκολες συμβουλές που πρέπει να θυμάστε όταν πλένετε τα καλσόν σας.

Με αυτές θα τα διατηρήσετε περισσότερο κι έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα που θα δίνατε για να πάρετε καινούργιο.

1. Πλύσιμο στο χέρι με ένα πολύ απαλό σαπούνι:

Μπορεί το πλύσιμο στο χέρι να απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά προστατεύει πραγματικά τα ρούχα σας και παρατείνει την ζωή τους. Για τα μαύρα καλσόν, προσθέστε ένα καπάκι σαπούνι σε μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό και στη συνέχεια αφήστε τα να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά.

2. Πλύσιμο μέσα σε μια τσάντα για εσώρουχα, ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους:

Εάν δεν έχετε το χρόνο για πλύσιμο στο χέρι, μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο. Απλά βεβαιωθείτε ότι προηγουμένως τα έχετε τοποθετήσει σε μία από αυτές τις ειδικές σακούλες. Ετσι θα είστε σίγουρες ότι είναι προστατευμένα και δεν θα στρεβλωθούν ή θα σκιστούν.

3. Κρεμάστε τα ή στεγνώστε τα σε επίπεδη επιφάνεια ώστε να μην συρρικνωθούν ή σκιστούν:

Ποτέ μην προσπαθήσετε να στεγνώσετε τα καλσόν σας στο στεγνωτήριο. Υπάρχει κίνδυνος να «μπουν» και να ζαρωθούν, κάτι που θα μειώσει την διάρκεια της ζωής τους και θα οδηγήσει στη καταστροφή τους.

bovary.gr