Λύσεις για τρία από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα μαλλιών

Τα μαλλιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιποίηση των γυναικών και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε αφού τα μαλλιά μας είναι καθοριστικός παράγοντας για το στιλ και τη διάθεση στην εμφάνισή μας.Όμως, όσο και να προσπαθούμε κάποιες φορές, όσο και να τα περιποιούμαστε υπάρχουν μερικά επίμονα προβλήματα τα οποία έχουν βάλει σκοπό να μας δυσκολεύουν την καθημερινότητα.

Ειδικά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται αρκετά καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες όχι μόνο τα αφυδατώνουν αλλά δημιουργούν την ανάγκη για διάφορες καταστροφικές συνήθειες. Το αγαπημένο σας σκουφάκι μπορεί να προκαλεί περισσότερο κακό στα μαλλιά σας από όσο θα πιστεύατε, αφού δεν τους αφαιρεί μόνο το φυσικό τους όγκο αλλά τα μπερδεύει και τα ταλαιπωρεί δημιουργώντας περαιτέρω φθορά.

Σίγουρα τα υγιή μαλλιά χρειάζονται πολλά περισσότερα από ένα απλό προϊόν, αφού θα λέγαμε ότι τα δυνατά μαλλιά δημιουργούνται από ένα σύνολο παραγόντων όπως για παράδειγμα μια ισορροπημένη διατροφή, η σωστή φροντίδα και περιποίησή τους σε καθημερινή βάση και η ελάττωση χρήσης προϊόντων styling και τεχνικών εργασιών. Όμως ευτυχώς υπάρχουν και τα κατάλληλα προϊόντα για 3 βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα μαλλιά μας, τα οποία μπορούν να χαρίσουν ένα μικρό boost στην εμφάνισή τους και να μας κάνουν τη ζωή λίγο ευκολότερη μέχρι να πετύχουμε το μόνιμο επιθυμητό αποτέλεσμα.

1.Χρώμα που ξεθωριάζει γρήγορα

Όταν βάφουμε τα μαλλιά μας το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να μας συμβεί είναι να χάσουμε γρήγορα την εκπληκτική γυαλάδα που έχουν μόλις βγούμε από το κομμωτήριο. Ειδικά όσον αφορά στις περιπτώσεις που τα μαλλιά μας βάφονται ξανθά ή κόκκινα, ερχόμαστε συχνά αντιμέτωπες με το πρόβλημα του ξεθωριάσματος. Αν και κυκλοφορούν πολλά προϊόντα για την προστασία του χρώματος, θα πρέπει να γνωρίζετε ένα βασικό παράγοντα: όσο πιο ενυδατωμένα και υγιή είναι τα μαλλιά σας τόσο περισσότερο πορώδη είναι με αποτέλεσμα να συγκρατούν καλύτερα τα χρωστικά συστατικά. Επομένως αν θέλετε χρώμα που διαρκεί, θα πρέπει πρώτα από όλα να φροντίζετε την υγεία των μαλλιών σας. Ωστόσο, τα προϊόντα διατήρησης χρώματος, κάνουν εξαιρετικά αποτελεσματική δουλειά ανάμεσα στις επισκέψεις σας στο κομμωτήριο.

2.Λιπαρότητα

Η λιπαρότητα στα μαλλιά μας μπορεί να δημιουργηθεί από πολλούς παράγοντες. Είτε έχετε λιπαρότητα εξαιτίας του τριχωτού της κεφαλής είτε η λιπαρότητα έχει δημιουργηθεί από στρεσογόνους παράγοντες το αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά μας να δείχνουν άλουστα ακόμη και μετά από λίγες ώρες λουσίματος. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα λιπαρά μαλλιά κλέβουν το φυσικό όγκο των μαλλιών μας με αποτέλεσμα να δείχνουν και να τα αισθανόμαστε πιο “βαριά” και να είναι δυσκολότερα στο styling. Για την καταπολέμηση της λιπαρότητας των μαλλιών σας χρειάζεστε ένα προϊόν που θα καθαρίζει αποτελεσματικά τη λιπαρότητα χωρίς να αφαιρεί τα φυσικά και απαραίτητα λιπίδια στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

3.Μαλλιά που φριζάρουν

Κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν πολλές γυναίκες είναι ο λόγος που δημιουργείται το φριζάρισμα. Αυτό συμβαίνει όταν τα ξηρά μαλλιά απορροφούν στην υγρασία που βρίσκεται στον αέρα με αποτέλεσμα ο όγκος τους να αυξάνεται. Η καταπολέμηση του φριζαρίσματος γίνεται με τη θρέψη των μαλλιών σας και ως ιδανική λύση για αυτό είναι ένα θρεπτικό leave-in έλαιο το οποίο θα κρατήσει τα μαλλιά σας ενυδατωμένα όλη την ημέρα.

marieclaire.gr