Πότε έχουμε ανάδρομο Ερμή το 2019; Δείτε τις ημερομηνίες και πώς θα μας επηρεάσει

  • Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018 09:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Κάθε χρόνο έχουμε 3-4 χρονικά διαστήματα όπου ο Ερμής κινείται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία. Γνωστό πλέον σε όλους, ότι σε αυτές τις περιόδους του έτους κυριαρχεί η «αταξία» τόσο στις σκέψεις όσο και στις επικοινωνίες μας, μας δίνεται όμως η ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τα πιστεύω μας, να συναντήσουμε ανθρώπους του παρελθόντος, αλλά και να επιλύσουμε ζητήματα που είχαν μείνει στη μέση….Το 2019 ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος σε 3 χρονικές περιόδους του έτους, όπου θα αναλύσουμε διεξοδικά, για να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι πρέπει να προσέξουμε σε αυτές τις περιόδους.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τον ανάδρομο Ερμή
Ο Ερμής, είναι ο πλανήτης που εκφράζει τον τρόπο που επικοινωνεί ο άνθρωπος με το περιβάλλον του. Αντιπροσωπεύει την σκέψη, τη νόηση, τη γνώση, την έκφραση ενώ παράλληλα είναι ο «βασικός ρυθμιστής» κάθε μορφής επικοινωνίας! Ταξίδια, μετακινήσεις, γνωριμίες, συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, μεταφορικό μέσο, σχέση με αδέρφια και γείτονες είναι μερικοί από τους τομείς που έχουν άμεση επιρροή από την πορεία του Ερμή στο ζωδιακό κύκλο!

Όταν ο Ερμής κινείται φαινομενικά ανάδρομος τότε οι παραπάνω τομείς δεν έχουν την γρήγορη, εύκολη, εποικοδομητική ροή. Οι μέρες γεμίζουν με καθυστερήσεις, παρανοήσεις και ζημιές στις επικοινωνίες, στις μετακινήσεις, στα ραντεβού μας, τα λόγια πολλά φορές αναιρούνται, μπερδεύονται, το μυαλό ταξιδεύει στο χτες, οι σκέψεις είναι συγχυσμένες, μπερδεμένες και δεν μπορούν εύκολα να εκφραστούν αποτελεσματικά. Στις περιόδους που ο Ερμής κινείται ανάδρομος, παρατηρούμε ζημιές σε ηλεκτρολογικές / τεχνολογικές / μηχανολογικές συσκευές, ωστόσο σε αυτά τα διαστήματα πρέπει να αποφεύγουμε και τις σημαντικές αγορές (ιδιαίτερα αυτοκίνητο, κινητό, tablet, laptop).

Σημαντικό είναι να προσέχουμε ιδιαίτερα τις μετακινήσεις μας, γιατί υπάρχει ροπή προς τα ατυχήματα. Ένας ακόμα τομέας που είναι φανερό ότι βάλλεται την περίοδο που ο Ερμής κινείται ανάδρομος είναι οι συμφωνίες… Υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και μπερδέματα στην εύρυθμη εξέλιξη των συμφωνιών συνεργασίας, ενώ η περίοδος δεν κρίνεται ευνοϊκή για την έναρξη ενός νέου συμφωνητικού (ή και μισθωτηρίου) γιατί αφενός δεν θα έχει διάρκεια, αφετέρου μπορεί να αναιρεθούν οι όροι συμφωνίας ή να βγουν στην πορεία προβλήματα στην επιφάνεια. Τέλος, με τον ανάδρομο Ερμή, πάντα υπάρχουν οι λεγόμενες επαφές , συζητήσεις, επικοινωνίες με άτομα του παρελθόντος όπου προκύπτουν και αρκετές επανασυνδέσεις.

Πότε θα είναι Ανάδρομος ο Ερμής το 2019;
Από 5 έως και 28 Μαρτίου 2019
Από 8 Ιουλίου έως και 1 Αυγούστου 2019
Από 31 Οκτωβρίου ως 20 Νοεμβρίου 2019

Πώς θα μας επηρεάσει ο ανάδρομος Ερμής το 2019;

Ανάδρομος Ερμής 5-28 Μαρτίου 2019
Η Άνοιξη ξεκινά με τον Ερμή να βρίσκεται στάσιμος από τις 2 Μαρτίου και να ξεκινά την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Ιχθύ (στην 29η μοίρα) στις 5 του μήνα. Στις 28 Μαρτίου 2019 ο Ερμής ολοκληρώνει την αναδρομή του, φτάνοντας ως την 16η μοίρα του Ιχθύ. Σε αυτή την χρονική περίοδο του έτους, θα είναι αρκετά αισθητά τα προβλήματα στον τομέα των επικοινωνιών γιατί ο Ερμής από το ζώδιο του Ιχθύ, βρίσκεται σε πτώση, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε μία «ακατάλληλη» ή αλλιώς «δύσκολη» θέση για να μπορέσουν να εκδηλωθούν οι θετικές ιδιότητες του πλανήτη. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν πιο άμεσα, είναι οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες του 2ου και του 3ου δεκαημέρου.

Τι να προσέξουμε όμως με τον ανάδρομο Ερμή στους Ιχθύς;

Θα υπάρξουν συγχύσεις, μπερδέματα, παρανοήσεις αλλά και πλάνες και ψεύδη στις επικοινωνίες.
Καθυστερήσεις / αναβολές σε σχέδια και ραντεβού
Μεγάλες υποσχέσεις δεν θα τηρηθούν
Αποφεύγουμε την αφηρημάδα στις μετακινήσεις.
Οι αποφάσεις που θα παρθούν τώρα δεν θα μπορούν να έχουν σταθερή μορφή.
Μεγάλη προσοχή σε κάθε μορφής έγγραφο για λάθη και παραπλανήσεις.
Δεν είναι καλή στιγμή για ιατρικό τσεκ απ
Προσοχή σε ζημιές απροσεξίας (αφήνω το θερμοσίφωνο ή την ηλεκτρική κουζίνα ανοιχτή)

Ποιες μέρες θα είναι πιο «δύσκολες»; Στις 15 και 16 Μαρτίου ο Ήλιος και ο ανάδρομος Ερμής από το ζώδιο του Ιχθύ σχηματίζουν τετράγωνο με τον Δία από τον Τοξότη (24η μοίρα). Σε αυτές τις μέρες τα στοιχεία που περιέγραψα παραπάνω, θα είναι αρκετά πιο διογκωμένα … Επηρεάζονται περισσότερο οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου. Μέρα με πλάνες, μπερδέματα, εξαπατήσεις και παρανοήσεις θα είναι η 24η Μαρτίου όπου ο Ερμής θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα . Αυτή η όψη θα προβληματίσει τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες του 2ου δεκαημέρου.

Ποιοι θα έχουν επανασυνδέσεις σε «ερωτικές» σχέσεις; Οι Ιχθύες, οι Παρθένοι, οι Σκορπιοί και οι Ταύροι του 2ου και του 3ου δεκαημέρου.

Ποιοι θα έχουν επικοινωνίες, συναντήσεις, επαφές με άτομα του παρελθόντος : Οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι του 2ου και του 3ου δεκαημέρου.

Ποιοι θα έχουν καθυστερήσεις / μπερδέματα στα οικονομικά: Οι Υδροχόοι και οι Λέοντες του 2ου και του 3ου δεκαημέρου.

Ανάδρομος Ερμής 8 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2019
Την περίοδο του καλοκαιριού ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στις 8 Ιουλίου, από την 4η μοίρα του ζωδίου του Λέοντα. Η αναδρομή του θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου όπου ο Ερμής θα έχει φτάσει στην 23η μοίρα του Καρκίνου. Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα του έτους, η ενέργεια γύρω μας θα είναι αρκετά τεταμένη, γιατί το Ιούλιο έχουμε και 2 σημαντικές εκλείψεις.

Ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο Λέοντα ως τις 19 Ιουλίου (από την τέταρτη ως την μηδενική μοίρα), σχηματίζοντας τετράγωνο με τον Ουρανό από το ζώδιο του Ταύρου. Ο Ερμής στο ζώδιο του Λέοντα, δεν βρίσκεται σε μία καλή θέση, οι επικοινωνίες έχουν χαρακτήρα θεατρικό, υπερβολικό, χειμαρρώδη , δεδομένου αυτού χρειάζεται να δείξουμε προνοητικότητα σε αυτό το διάστημα, γιατί το βασικό χαρακτηριστικό θα είναι η μεγαλοποίηση των σκέψεων, η οποία και θα φέρει μπερδέματα σε κάθε μορφή επικοινωνιακής δράσης.

Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα : Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου.

Ποιοι θα έχουν αισθηματικές επανασυνδέσεις: Λέοντες , Υδροχόοι, Κριοί και Ζυγοί του 1ου δεκαημέρου.

Ποιοι θα έχουν μηνύματα / επαφές και συναντήσεις με άτομα του παρελθόντος: Δίδυμοι και Τοξότες του 1ου δεκαημέρου.

Ποιοι πρέπει να προσέξουν στα οικονομικά τους: Οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι του 1ου δεκαημέρου.

Στην συνέχεια, δηλαδή από τις 20 Ιουλίου, ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος στο ζώδιο του Καρκίνου, ως και την 1η Αυγούστου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα μας δίνεται περισσότερο η δυνατότητα για να κάνουμε έναν απολογισμό που θα μας βοηθήσει να βρούμε τις ισορροπίες ανάμεσα στην λογική και στο συναίσθημα. Η διαδικασία αυτή δεν θα είναι και τόσο εύκολη, γιατί θα έχουν προηγηθεί 2 Εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου. Έτσι λοιπόν σε αυτό το διάστημα μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις, αναθεωρήσεις και νοσταλγίες. Οι σύνοδος του ανάδρομου Ερμή από τον Καρκίνο, με την Αφροδίτη από το ίδιο ζώδιο (στην 26η μοίρα) όπου και πραγματοποιείται στις 25 Ιουλίου, φανερώνει ότι σε αυτό το διάστημα θα έχουμε και αρκετές αισθηματικές επανασυνδέσεις σε σχέσεις.

Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα : Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου.

Ποιοι θα έχουν αισθηματικές επανασυνδέσεις: Καρκίνοι, Αιγόκεροι , Ιχθύες και Παρθένοι του 3ου δεκαημέρου.

Ποιοι θα έχουν μηνύματα / επαφές και συναντήσεις με άτομα του παρελθόντος: Οι Ταύροι και οι Σκορπιοί του 3ου δεκαημέρου.

Ποιοι πρέπει να προσέξουν στα οικονομικά τους: Οι Δίδυμοι και οι Τοξότες του 3ου δεκαημέρου.

Ανάδρομος Ερμής 31 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου 2019
Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Ερμής θα κινηθεί φαινομενικά ανάδρομος από την 27η μοίρα ως την 11η μοίρα του Σκορπιού. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η επιμονή και το πείσμα στον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας, θα είναι η βασική αιτία δημιουργίας προβλημάτων. Δεν θα λείψει και το παρασκήνιο, τα μυστικά αλλά και οι αποκαλύψεις τους, ενώ το κυρίαρχο αίσθημα της εσωστρέφειας, δεν θα επιτρέπει πάντα να μπορούν να εξελιχθούν κατανοητά και σε ομαλούς ρυθμούς οι επικοινωνίες. Ωστόσο, ο Ανάδρομος Ερμής από το ζώδιο του Σκορπιού, θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Πλούτωνα, τον Κρόνο αλλά και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Οι όψεις αυτές βοηθήσουν στην επίλυση παρελθοντικών καταστάσεων ιδιαίτερα την περίοδο 10-15 Νοεμβρίου.

Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα : Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του 2ου και του 3ου δεκαημέρου.

Ποιοι θα έχουν αισθηματικές επανασυνδέσεις: Οι Ταύροι, Σκορπιοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι του 2ου και του 3ου δεκαημέρου.

Ποιοι θα έχουν μηνύματα / επαφές και συναντήσεις με άτομα του παρελθόντος: Οι Παρθένοι και οι Ιχθύες του 2ου και του 3ου δεκαημέρου.

Ποιοι πρέπει να προσέξουν στα οικονομικά τους: Οι Κριοί και οι Ζυγοί του 2ου και του 3ου δεκαημέρου.

Πηγή: oroskopos.gr