Ζώδια: Ο Δίας στον Τοξότη -Ποιοι θα χωρίσουν

Χθες, 8 Νοεμβρίου, ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης, μετακινήθηκε στο ζώδιο του Τοξότη, όπου και θα παραμείνει τους επόμενους 13 μήνες. 

Αυτή η αλλαγή αναμένεται να επηρεάσει όλα τα ζώδια. Και θα φέρει και χωρισμούς. 

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που κάνει τα πάντα μεγαλύτερα, μεγαλοπρεπέστερα και κάπως πιο σημαντικά. 

Επομένως, το πέρασμα του Δία στον Τοξότη σημαίνει ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στην ίδια τη ζωή, στην αξία της κάθε στιγμής ξεχωριστά και στην αξιοποίηση του χρόνου. 

Και τα ερωτικά για μια ακόμη φορά θα έρθουν στο επίκεντρο. 

Τι συνέβη τους προηγούμενους 12 μήνες

Ο Δίας μόλις βγήκε από το Σκορπιό, κάτι που σημαίνει ότι την περασμένη χρονιά όλοι, κάποια στιγμή, έπιασαν πάτο, σε θέματα που για εκείνους θεωρούνταν σημαντικά. 

Από την άλλη ο Δίας στον Σκορπιό βοήθησε στην επέκταση της καριέρας, της σεξουαλικότητας, των σχέσεων και του πνεύματος. Ωστόσο, κατά καιρούς όλοι αναρωτιούνταν αν αυτό που ζούσαν στο μεγαλείο του ήταν αυτό που ήθελαν, αν αυτό όντως ήταν το όνειρό τους. 

Ήταν ένα αναγνωριστικό έτος και ένα έτος συνειδητοποίησης ότι τα πράγματα άλλαζαν. Μια χρονιά που όλοι ένιωσαν ευγνωμοσύνη για τις αλλαγές που έρχονται, χωρίς, όμως, την ίδια στιγμή
να γίνονται και οι αλλαγές. 

Πολλοί αισθάνθηκαν ότι δεν ήταν άξιοι για τα καλά που έρχονταν στη ζωή τους και για αυτό έδιωξαν πράγματα και ανθρώπους από τις ζωές τους. 

Ο Σκορπιός είναι σκοτεινός, βαθύς και ίσως κάποιοι χάθηκαν στις σκέψεις τους, ίσως απομακρύνθηκαν από όλους και από όλα. 

Παρόλο που ο Σκορπιός είναι γνωστός για τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα που προκαλεί δεν αφήνει πολλές φορές να έρθουμε σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματά μας και κάποιες φορές μας καθιστά τρωτούς. 

Ακόμα κι όσοι δεν σαμπόταραν τις σχέσεις τους, λόγω ανασφάλειας ή αβεβαιότητας, σίγουρα, τον προηγούμενο χρόνο, δεν τις άφησαν να πάνε παρακάτω. 

Μάλιστα, το τελευταίο μήνα πολλοί, σε διαφορετικό τομέα το κάθε ζώδιο, ίσως αισθάνθηκαν εγκλωβισμένοι ακόμη και πνιγμένοι σε καταστάσεις ή με κάποια άτομα του περιβάλλοντός του. 

Οι αλλαγές που φέρνει ο Δίας στον Τοξότη

Η αλλαγή του Δία από τον Σκορπιό στον Τοξότη θα αλλάξει δραστικά τις ζωές όλων και μάλιστα σύντομα. 

Πολλοί θα διευκολυνθούν να πάρουν τολμηρές ή απροσδόκητες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους. 

Ισως, ενώ ζούσαν αυτό που είχαν ονειρευτεί δεν μπορούσαν να το αντιληφθούν και να το ζήσουν στην ολότητά του. Και ίσως με τον Δία στον Σκορπιό να μην θέλησαν να αφήσουν τον έλεγχο της ζωής τους και να μην άνοιξαν τα μάτια τους σε αυτά που έρχονται. 

Με τον Δία στον Τοξότη όλα αυτά θα αλλάξουν. 

Ο μεγάλος Τοξότης,  είναι έτοιμος να αναλάβει δράση και να οδηγήσει τον κόσμο σε μια μεγάλη περιπέτεια, να κάνει τους ανθρώπους πιο ανοιχτόμυαλους με τη ζωή τους και να τους βοηθήσει να ξυπνάνε κάθε μέρα περιμένοντας το καλύτερο. 

Μπαίνοντας στον Τοξότη, ο Δίας, ο πλανήτη της τύχης και της επέκτασης, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος. 

Ο Δίας επιστρέφει στον Τοξότη ύστερ από 12 χρόνια και έτσι πολλοί θα νιώσουν ότι τελικά κάποια πράγματα έχουν νόημα. Σαν, όλο αυτό το μεσοδιάστημα, να ακολούθησαν όλα τα πιθανά μονοπάτια και τώρα να ήρθε η στιγμή που ξέρουν ποιο πρέπει να ακολουθήσουν. 

O Τοξότης θέλει από τα άτομα να διερευνήσουν τις επιλογές που έχουν,  να νιώσουν ότι η αλλαγή που κάνουν  είναι η σωστή και να συνειδητοποιήσουν γιατί τούς χρειάστηκε περισσότερος χρόνος από τους άλλους για να φθάσουν στο σημείο εκείνο που όταν φθάνει κάποιος, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει πίσω. 

Σε πραγματικούς όρους ζωής, ο Δίας στον Τοξότη θα κάνει άπαντες να δουν τις σχέσεις τους υπό διαφορετικό πρίσμα. Δεν αφορά τα μονόπετρα και τους γάμους. Αφορά την έλευση στη ζωή ή την σταθεροποίηση στη ζωή κάποιου ανθρώπων με τους οποίους θα κρατηθούν χέρι χέρι για να ζήσουν μαζί την περιπέτεια της ζωής όσο το δυνατόν πιο στενά συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον. 

Ποιοι θα χωρίσουν 

Και για αυτό, οι σχέσεις που βασίζονται στην συνήθεια και τη συμβατικότητα θα ταρακουνηθούν, οι εμπλεκόμενο θα υποφέρουν. Ο Τοξότης θα εμπνεύσει άπαντες να διεκδικήσουν την ελευθερία τους με κάθε κόστος. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι σχέσεις θα διαλυθούν αλλά ότι θα αναδιαρθρωθούν και θα αλλάξουν ώστε και οι δυο άνθρωποι να αισθανθούν ότι μπορούν να συνεχίσουν μαζί τη ζωή των ονείρων τους. 

Οσοι πάλι παντρεύτηκαν επειδή υποτίμησαν τον εαυτό τους, τα  θέλω τους και από συνήθεια, κατά τη διάρκεια αυτή της χρονιάς θα τους είναι αδύνατο να αγνοήσουν την αλήθεια και θα τελειώσουν τους γάμους τους. 

Για όσους κινούνται στην προσωπική τους ζωή βάσει... πρωτοκόλλου ή με βάση τα όσα θα πουν οι άλλοι, οι πιο συντηρητικοί δηλαδή, ο Δίας στον Τοξότη θα τους συνταράξει για τα καλά.

Για τους λίγο πιο τρελούς, τολμηρούς και άγριους ο Δίας στον Τοξότη θα τους φέρει την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλούς παρόμοιους τύπους και να βρουν κάπου εκεί τον έρωτα της ζωής τους. 

Ο Δίας στον Τοξότη, θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να εξερευνήσουν όσα η ζωή μπορεί να τους προσφέρει, συμπεριλαμβανομένου της τρελής, εκτός ορίων αγάπης. 

Αυτό απαιτεί όμως, για όποιον θέλει να ζήσει αυτή την τρελή και ονειρική αγάπη να πάρει το ρίσκο, να ξεπεράσει τα εμπόδια, να είναι αυθόρμητος και να μην έχει δεύτερες σκέψεις για πράγματα που τον κάνουν να νιώθει όπως δεν είχε νιώσει ποτέ ξανά στη ζωή του.

Πρέπει απλά να απελευθερώσει τον εαυτό του και να ανοιχτεί στην περιπέτεια της ζωής. 



Πηγή:  iefimerida.gr