Πώς να ξεβουλώσετε το σιφόνι από τις τρίχες

  • Σάββατο, 10 Νοέμβριος 2018 12:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Είναι γεγονός πως το σιφόνι είναι ένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που πρέπει να καθαρίσει μια νοικοκυρά. Γι’ αυτό και σας έχουμε σήμερα τον τρόπο για να λύσετε αυτό το πρόβλημα μια και καλή!

Αρχικά φορέστε γάντια και ανοίξτε το καπάκι στο σιφόνι σας!

Βήμα 1ο: Θα χρειαστείτε μια κρεμάστρα ή κάποιο γαντζάκι Πάρτε μια συρμάτινη κρεμάστρα και συμπιέστε λίγο το γάντζο της ώστε να χωράει μέσα στο σιφόνι. Βάλτε την άκρη της κρεμάστρας στο σιφόνι και γυρίστε το ώστε να μαζέψετε όλες τις τρίχες εύκολα με μια κίνηση.

Βήμα 2ο: Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα και ξίδι Πάρτε 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και ρίξτε την μέσα στον νιπτήρα σας. Στη συνέχεια ρίξτε 1 φλ. ξίδι.

Βήμα 3ο: Αφήστε τα υλικά να δράσουν Κλείστε το σιφόνι με την τάπα και αφήστε το μείγμα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό και στο τέλος τον χυμό ενός λεμονιού για να απομακρυνθούν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

Εναλλακτικά Μια άλλη εναλλακτική συνταγή που επίσης λειτουργεί θετικά στο ξεβούλωμα του σιφονιού είναι το εξής μείγμα: 1/4 φλ. μαγειρική σόδα, 1/4 φλ. αλάτι, 1/4 φλ. κρέμα ταρτάρ. Ανακατέψτε τα τρία υλικά και ψεκάστε το σιφόνι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για μια ώρα και στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό και λεμόνι όπως και πριν.

spirossoulis,com