Πώς να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι σαν… καλλυντικό προϊόν!


Όλοι χρησιμοποιούμε το λεμόνι στο μαγείρεμα, αλλά γνωρίζετε ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να το εφαρμόσουμε και σαν μια θεραπεία για το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά μας;

Την ίδια στιγμή, το λεμόνι εκτός από τις καλλυντικές του ιδιότητες, που θα δείτε παρακάτω, έχει επίσης απολυμαντικά και στυπτικά χαρακτηριστικά.

Δείτε 5 τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι σε ζητήματα ομορφιάς και υγείας του σώματός σας:

Ενυδατώνει τα χείλη σας: Υπάρχουν πολλά προϊόντα και περιβαλλοντολογικοί παράγοντες που κάνουν τα χείλη σας να φαίνονται αφυδατωμένα. Πριν από τον ύπνο βάλτε λίγο χυμό λεμονιού στα χείλη σας. Όταν ξυπνήσετε θα προσέξετε ότι θα είναι πιο ενυδατωμένα και “γεμάτα”.
Χρησιμοποιήστε το για το δέρμα της μασχάλης: Το λεμόνι ενεργεί και ως αποσμητικό. Το κιτρικό του οξύ καταστρέφει τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία από τον ιδρώτα στις μασχάλες. Κάντε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, μέλι και πλιγούρι βρώμης και τοποθετήστε το στις μασχάλες σας. Αφήστε το να λειτουργήσει για μια ώρα.
Καταπολεμήστε τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο: Τα λεμόνια καθαρίζουν την επιδερμίδα και αφαιρούν τις τοξίνες. Αυτό τα καθιστά συμμάχους σας ενάντια στα μαύρα στίγματα. Τρίψτε φέτες από λεμόνι στο δέρμα και αφήστε το για 10 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιωθείτε ότι δεν θα βγείτε καθόλου στον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, διότι θα υπάρχει κίνδυνος δερματικού εγκαύματος. Λόγω των αντιμικροβιακών και στυπτικών του χαρακτηριστικών, το λεμόνι αφαιρεί το περιττό σμήγμα (φυσικό έλαιο του δέρματος) από την επιδερμίδα, ώστε να μην κλείνουν οι πόροι.
Χρησιμοποιήστε το ως λευκαντικό και ενισχυτικό των νυχιών: Το λεμόνι είναι ιδανικό για τα νύχια σας, αφού θα τα κάνει πιο ανθεκτικά και θα απομακρύνει τυχόν σημάδια από αυτά. Ανακατέψτε χυμό λεμονιού με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και στη συνέχεια βουτήξτε σε αυτό το διάλυμα τα νύχια σας.
Χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας: Αυτή είναι η πιο κοινή χρήση ομορφιάς του λεμονιού. Βάλτε λίγο χυμό λεμονιού στα μαλλιά σας και αφήστε τα να τα δει ο ήλιος για λίγη ώρα. Θα προσέξετε ότι το χρώμα τους θα είναι λίγο πιο ανοιχτό από ό,τι πριν. Για πιο έντονα αποτελέσματα, επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.

Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia.gr με πληροφορίες από το http://www.healthyfoodteam.com