Ο θείος επέστρεψε στην οικογένεια δύο μήνες μετά την… κηδεία του

  • Τετάρτη, 7 Νοέμβριος 2018 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Μια χαροκαμένη οικογένεια βίωσε ένα σοκ από άλλο κόσμο όταν ο «πεθαμένος» θείος που έκλαιγαν για δυο μήνες εμφανίστηκε μπροστά τους μια ωραία πρωία!

Στην περίεργη ιστορία που μας έρχεται από το Καζακστάν, ο 63χρονος Aigali Supugaliev δηλώθηκε ως εξαφανισμένος στις 9 Ιουλίου. Δύο σχεδόν μήνες μετά, ένα πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση βρέθηκε κοντά στο σπίτι του, σε χωριό του Καζακστάν, το οποίο υποβλήθηκε σε εξέταση DNA και έδειξε πως είναι ο Supugaliev κατά 99,92%, το υψηλότερο ποσοστό βεβαιότητας που δίνει ένα τέτοιο τεστ.

Η οικογένεια δεν είχε λοιπόν λόγο να αμφιβάλει πως ο νεκρός δεν ήταν ο πολυαγαπημένος τους θείος, τον οποίο έθαψαν με πάσα επισημότητα και όλα τα απαραίτητα χαρτιά. Ενταφιάστηκε με τον εθιμοτυπικό τρόπο των μουσουλμάνων από τον αδερφό του και την οικογένειά του, μόνο που τελικά δύο μήνες αργότερα ο Supugaliev θα εμφανιζόταν ξανά ενώπιόν τους! Ολοζώντανος φυσικά.

Μιλώντας στα τοπικά Μέσα, ο αδελφός του Esengali είπε: «Όταν ο Aigali επέστρεψε σπίτι ζωντανός, η κόρη μου Saule, αντικρίζοντας τον νεκρό της θείο, λιποθύμησε. Υπέστη έμφραγμα. Το DNA τεστ είχε επιβεβαιώσει πως αυτός ήταν ο αδερφός μου. Πιστέψαμε τα αποτελέσματα και κάναμε όλα τα τυπικά, κηδεία και μνημόσυνο. Ξόδεψα πολλά λεφτά σε όλα αυτά. Αλλά δεν πρόκειται για τα λεφτά. Ποιον θάψαμε λοιπόν; Μπορεί οι συγγενείς του να αναζητούν αυτόν τον άνθρωπο»!

Ο Supugaliev βγήκε μάλιστα και μια φωτογραφία αγκαλιά με το μνήμα του, έτσι για να δείξει σε όλους πως είναι ζωντανός. Όταν τον ρώτησαν πού στο καλό ήταν τους τελευταίους 4 μήνες, εκείνος εξήγησε πως εργαζόταν σε μια «απομακρυσμένη φάρμα» και δεν σκέφτηκε να τους ειδοποιήσει για την αναχώρησή του.

Η γυναίκα του αδελφού του, Aiman Supugalieva, αφού ευχαρίστησε τον Αλλάχ για την επιστροφή του Aigali, υποσχέθηκε πως «θα κυνηγήσουμε τους ειδικούς που μας έδωσαν τέτοια αποτελέσματα στο DNA». Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, για το DNA χρησιμοποιήθηκαν κομμένα νύχια του Aigali που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Η επιστήμονας Akmaral Zhubatyrova που έκανε το τεστ δήλωσε πάντως με νόημα πως το DNA δεν είναι 100% αξιόπιστο: «Είναι αδύνατον να κρίνεις πέραν αμφιβολίας πως αυτό είναι το σώμα ενός ανθρώπου βασιζόμενος απλώς στα αποτελέσματα της εξέτασης DNA. Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό το 0,08%»…

newsbeast