Δέκα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο που προτιμούν οι γυναίκες

  • Δευτέρα, 5 Νοέμβριος 2018 09:57
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Βασισμένη στους δείκτες εγκληματικότητας αλλά και την δυνατότητα μετακίνησης στην κάθε πόλη, η ταξιδιωτική συντάκτρια του νεοϋορκέζικου περιοδικού Travel & Leisure, Rachel Chang, δίνει τη δική της δεκάδα αναφορικά με τους πιο φιλικούς προορισμούς προς τις γυναίκες που δυνηθίζουν να ταξιδεύουν μόνες.

Από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία, και από την Αυστρία μέχρι την Ισπανία, δείτε ποιες πόλεις ανταποκρίνονται σε όλα εκείνα που αναζητούν οι γυναίκες στα ταξίδια τους.

Βαρκελώνη, Ισπανία

Η Βαρκελώνη είναι από τις πόλεις που περπατούνται πολύ εύκολα, ενώ η ρυμοτομία της είναι τέτοια που είναι δύσκολο να χαθείτε, αν έχετε έναν υποτυπώδη χάρτη μαζί σας. Κατά μήκος της La Ramblas αμέτρητες βιτρίνες βάζουν σε πειρασμό, ενώ η βόλτα στο παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης αξίζει πραγματικά να της αφιερώσετε τον χρόνο σας, όπως, φυσικά και το περίφημο Park Guell, του διάσημου Καταλανού αρχιτέκτονα Γκαουντί.

Στα ατού της πόλης και το γεγονός ότι διαθέτει αρκετά εστιατόρια, ιδανική επιλογή για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες. Εναλλακτική, επιλογή κάποιο από τα δεκάδες tapas bars για κρασάκι και μεζεδάκι αλα ισπανικά!

Σιάτλ, ΗΠΑ

Με αμέτρητα καφέ στο εμπορικό του κέντρο, το Σιάτλ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών για break τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες του. Μάλιστα, οι επιλογές που έχετε είναι τόσες πολλές που δίπλα σχεδόν σε κάθε αξιοθέατο ή μνημείο υπάρχει και μία πρόταση για ξεκούραση και επαναφόρτιση μπαταριών.

Στο κέντρο της πόλης συναντώνται πολλά από τα ενδιαφέροντα σημεία που έχει να αναδείξει το Σιάτλ –η δημοτική αγορά Pike Place, ο χαρακτηριστικός πύργος Space Needle, αλλά και το Μουσείο Ποπ Κουλτούρας– με τις μετακινήσεις να γίνονται με τα πόδια, και να καθιστούν ένα ταξίδι εδώ πιο απολαυστικό από ποτέ.

Μόναχο, Γερμανία

Η νοοτροπία της γερμανικής φιλοξενίας αντανακλάται στο μεγαλείο της στο Μόναχο, όπου οι ντόπιοι υποδέχονται τους ταξιδιώτες τους με το ευγενικό χαμόγελό τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνετε ένα με τον κόσμο είναι να πιείτε μια μπύρα σε κάποια από τις πολυσύχναστες μπυραρίες της πόλης ή αν την επισκεφτείτε κατά την εορταστική περίοδο να ανακαλύψετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές της και να απολαύσετε ένα ποτήρι ζεστό κρασί σε κάποιο από τα περίπτερά της, πιάνοντας κουβεντούλα με τους υπόλοιπους επισκέπτες του.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Η ιδιαιτέρως ανοδική τουριστική της πορεία αλλά και τα χαμηλά νούμερα εγκληματικότητας, καθιστούν τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για τις γυναίκες.

Τα επιβλητικά τείχη στην Παλιά Πόλη, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1979, χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα και προσφέρονται για αμέτρητα φωτογραφικά κλικ, την ώρα που οι γραφικοί πεζόδρομοί της οδηγούν σε μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και ταβερνάκια με ντόπια κουζίνα. Τέλος, οι δαντελωτές ακτές της στα νερά της Αδριατικής ενδείκνυνται για δροσιστικές βουτιές (καιρού επιτρέποντος), καγιάκ ακόμη και diving.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Από τα πιο μεγαλοπρεπή και πολυτελή χειμερινά θέρετρα, το Σάλτσμπουργκ είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς στην Αυστρία, και από τους πιο ενδεικτικούς για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες.

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τα κομψά κτήρια γεμίζουν με αμέτρητα κλικ την φωτογραφική μηχανή, την ώρα που οι ιαματικές πηγές του προσφέρονται για άκρως χαλαρωτικές και αναζωογονητικές στιγμές. Σημειώστε, ότι πρόκειται για μία από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο πόλεις της χώρας, καθώς διαθέτει μονοπάτια που ξεπερνάνε τα 195 χλμ.

Ταϊπέι, Ταϊβάν

Η πρωτεύουσα της Ταϊβάν αποτελεί ένα ιδανικό παράδειγμα παντρέματος της ιστορίας και του μοντερνισμού –από τη μία οι παραδοσιακές αγορές με κάθε λογής τοπική λιχουδιά και οι παραδοσιακοί ναοί και από την άλλη τα υπερσύγχρονα κτήρια και εμπορικά κέντρα.

Αν και διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τη φασαρία μιας ασιατικής μεγαλούπολης, ξεχωρίζει για την φιλική προς τους τουρίστες εικόνα της, αλλά και τις αγγλικές ονομασίες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι παρά την χαμηλή εγκληματικότητα της πόλης, για την μεγαλύτερη ασφάλεια την γυναικών κατά την διάρκεια της νύχτας υπάρχουν ειδικά σημεία αναμονής στο μετρό τα οποία παρακολουθούνται με κάμερα.

Κοπεγχάγη, Δανία

Πρωτεύουσα της Δανίας και πόλη του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Κοπεγχάγη, η πόλη με τους περισσότερο χαρούμενους κατοίκους στον κόσμο (σύμφωνα με έρευνα του Κολούμπια το 2014), προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στις γυναίκες που θα την επιλέξουν για τον επόμενο προορισμό τους.

Μεσαιωνικά κτήρια και πανέμορφα αρχοντικά στο πολύβουο κέντρο της, αλλά και το όμορφο λιμάνι με το χαρακτηριστικό άγαλμα της μικρής γοργόνας και τα αμέτρητα κανάλια θα αποτελέσουν σίγουρα σημείο αναφοράς.

Μελβούρνη, Αυστραλία

Η πιο ζωντανή πόλη, όχι μόνο της Αυστραλίας, αλλά ολόκληρου του κόσμου (για το 2016), δεν θα μπορούσε να λείπει από την συγκεκριμένη λίστα. Η αυστραλιανή μητρόπολη με το εντυπωσιακό μωσαϊκό από ουρανοξύστες και καταπράσινα πάρκα με λίμνες, αποπνέει μία δυναμική και ταυτόχρονα αριστοκρατική ατμόσφαιρα, που κάθε γυναίκα θα ήθελε να ανακαλύψει.

Η απλότητα ενός «εύκολου» προορισμού αλλά και η αίσθηση της ασφάλειας, συγκαταλέγουν την Μελβούρνη ανάμεσα στις πόλεις που αξίζει μια γυναίκα να επισκεφτεί μόνη της.

Στοκχόλμη, Σουηδία

Πρωτεύουσα της Σουηδίας, η Στοκχόλμη διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τους επισκέπτες της να την συμπεριλάβουν ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς τους.

Το ίδιο ισχύει και με τις γυναίκες, οι οποίες την επιλέγουν για τα υπέροχα καφέ και εστιατόριά της (αγαπημένη επιλογή τους τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια), τις πανέμορφες εικόνες στο ιστορικό κέντρο με τους λιθόστρωτους πεζόδρομους και τα πολύχρωμα κτήρια, αλλά και τις εξίσου ενδιαφέρουσες σύγχρονες περιοχές της, οι οποίες προσεγγίζονται πολύ εύκολα με το μετρό.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία

Από τις πιο κλασικούς, ταξιδιωτικούς προορισμούς, το Λονδίνο πάντα θα συγκαταλέγεται στα ταξίδια που κάποιος πρέπει να πραγματοποιήσει έστω και μία φορά στην ζωή του. Η πόλη που δεν θα σας κάνει να βαρεθείτε ποτέ  (όσες φορές κι αν την επισκεφτείτε), προσφέρεται για εξορμήσεις με άρωμα… γυναίκας!

Αμέτρητες ώρες στο πολυαγαπημένο σε όλες Harrods, ρομαντικές βόλτες δίπλα στον Τάμεση, γαστρονομικές αναζητήσεις σε κάποια από τις φημισμένες αγορές της, βραδινές έξοδοι στο it Ανατολικό Λονδίνο αλλά και μια στάση για φαγητό στην διαχρονική Chinatown αποτελούν κάποια μόνο από τα θέλγητρα της βρετανικής πρωτεύουσας. Σε όλα αυτά προσθέστε και τα πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα του Λονδίνου και το ταξίδι σας εδώ γέμισε με πανέμορφες εικόνες και εμπειρίες.

newsbeast