Τι δείχνει για σας η δουλειά που μισείτε περισσότερο στο νοικοκυριό

  • Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2018 08:39
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Οι ψυχολόγοι λένε ότι ακόμα και τα πιο μικρά πράγματα δείχνουν κάτι για τον χαρακτήρα μας. Σ’ αυτή τη λογική, γράψαμε το παρακάτω άρθρο, το οποίο μπορεί να μην είναι υποψήφιο για Πούλιντζερ, όμως μιλάει στην καρδιά του καθενός ξεχωριστά από εμάς: από τη μαμά-νοικοκυρά μέχρι και τον φοιτητή που μένει μόνος του.

Δείξτε μας λοιπόν ποια δουλειά του νοικοκυριού σιχαίνεστε για να σας πούμε ποιοι είστε!

Το ξεσκόνισμα 

Με απόλυτη σιγουριά, μπορούμε να πούμε ότι το ξεσκόνισμα είναι το προσωπικό μας… μη αγαπημένο! Αν το μισείτε κι εσείς, ανήκετε στην κατηγορία των πρακτικών και ρεαλιστών ανθρώπων που δεν θέλουν να χάνουν τον χρόνο τους κάνοντας ανούσια πράγματα, με το ξεσκόνισμα να είναι ένα απ’ αυτά. Η «φιλοσοφημένη» λογική που κρύβεται πίσω απ’ αυτή την αντίληψη, είναι η εξής: η σκόνη ποτέ δεν φεύγει εντελώς αλλά ακόμα και αν φύγει, μέσα σε δευτερόλεπτα, οι πρώτοι κόκκοι σκόνης θα επανεμφανιστούν.

Το καθάρισμα στα κενά ανάμεσα στα πλακάκια

Υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από τα κενά ανάμεσα στα πλακάκια, τα οποία καθαρίζουν μόνο με επίμονο τρίψιμο; Το σφουγγάρισμα, φυσικά, ούτε που «πιάνει» τη βρωμιά τους ενώ για να τα καθαρίσεις σε βάθος, χρειάζεσαι πολύ διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο και μια οδοντόβουρτσα. Τι σημαίνει, όμως, το να σιχαίνεσαι να καθαρίσεις τους αρμούς; Ότι δεν δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες και ότι κοιτάς τη γενική εικόνα των πραγμάτων. Εξάλλου, ακόμα και οι πιο αυστηρές νοικοκυρές, δεν κάνουν αυτή τη δουλειά περισσότερο από 2 έως 3 φορές τον χρόνο.

Το πλύσιμο των πιάτων

*Φωτογραφία: thesun.co.uk

Μπορεί να περνάτε ώρες στην κουζίνα  μαγειρεύοντας και φτιάχνοντας ευφάνταστες και πεντανόστιμες συνταγές, όμως, τα 15 λεπτά που θα χρειαστούν για να πλύνετε τα πιάτα και τα υπόλοιπα λερωμένα σκεύη, σας μοιάζουν βουνό. Η αλήθεια είναι ότι πίσω από αυτή τη βρώμικη ακαταστασία στον νεροχύτη της κουζίνας σας, κρύβεται μια άκρως δημιουργική προσωπικότητα. Και για να τονώσουμε περισσότερο το ηθικό σας, σας θυμίζουμε ότι κάθε ευαίσθητη, δημιουργική φύση έχει μια περιέργεια -η δική σας απλώς βγάζει μάτι.

Την οργάνωση της ντουλάπας το φθινόπωρο

Κάθε φορά που αλλάζει η εποχή, έρχεται αυτή η ώρα που πρέπει να αναδιοργανώσεις τη ντουλάπα σου, να αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά και να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα. Όμως, εσύ δεν θες να αποχωριστείς τα ραντάκια, t-shirts και γενικά τα αγαπημένα σου «αεράτα» ρούχα. Τι δείχνει αυτό; Ότι είστε αισιόδοξοι και ότι –ακόμα και αν δεν το εκφράζετε- πιστεύετε πως σύντομα θα ξανάρθει μια ηλιόλουστη μέρα που θα μπορείτε να χαρείτε. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας σίγουρα δεν είναι οι αγαπημένες σας εποχές.

Το μάζεμα των σκουπιδιών

Δεν είναι και η πιο ευχάριστη δουλειά στο νοικοκυριό, είναι όμως η πιο γρήγορη αφού διαρκεί κυριολεκτικά δευτερόλεπτα. Αυτό που κρύβεται πίσω από την απροθυμία σας να μαζέψετε τα σκουπίδια είναι η κούραση και το άγχος. Το τελευταίο, λοιπόν, που θέλετε να κάνετε έπειτα από μια εξαντλητική μέρα, είναι να μαζέψετε τον κάδο σκουπιδιών. Αν δεν γεμίσει η σακούλα, σκέφτεστε, δεν υπάρχει λόγος να κάνω την περιττή κίνηση να την κλείσω…

Το σκούπισμα

*Φωτογραφία: pvp.trb.com

Αν κάποιος σας ρωτούσε τι θα θέλατε να κάνετε το πρωινό του Σαββάτου, σίγουρα το σκούπισμα δεν ήταν στις προτεραιότητές σας. Με το βάψιμο, όμως, ή την αλλαγή της διακόσμησης ενός δωματίου μπορείτε να καταπιαστείτε για ώρες. Συμπέρασμα; Είστε γεννημένοι καλλιτέχνες.

Το καθάρισμα του ψυγείου

Το να είσαι τελειομανής με βρώμικο ψυγείο δεν είναι οξύμωρο. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα όλο το υπόλοιπο σπίτι να λάμπει και το ψυγείο σας να έχει τα… μαύρα του τα χάλια. Το περίεργο αυτό φαινόμενο εξηγείται ως εξής: ένας τελειομανής δεν θα κάνει κάτι αν δεν είναι σίγουρος ότι θα το κάνει σωστά. Και τα άγνωστα (και βρώμικα) μονοπάτια του ψυγείου, πιθανώς πιστεύει ότι θα πλήξουν την τελειότητά του.

Το καθάρισμα της μπανιέρας

Το να πρέπει να τρίβεις την μπανιέρα σου φαίνεται καταναγκαστικό και δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι το όφελος από τη στιγμή που την ίδια ώρα μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα. Δεν ξέρεις ακριβώς τι, απλώς άλλα πράγματα! Τη δουλειά αυτήν τη μισούν συνήθως οι αυθόρμητες προσωπικότητες που είναι σαν το… φτερό στον άνεμο και δεν τους αρέσει να περιορίζονται από υποχρεώσεις και δουλειές.

Το δίπλωμα της μπουγάδας

Σας αρέσει να πετάτε τα ρούχα στο πλυντήριο κι αυτό να κάνει τη δουλειά του, δεν έχετε πρόβλημα να τα απλώνετε σωστά στην απλώστρα, όμως δεν καταλαβαίνετε ένα πράγμα: γιατί πρέπει να διπλώνετε την καθαρή μπουγάδα, αφού θα καταλήξει είτε στη σιδερώστρα είτε κατευθείαν στην κρεμάστρα; Είστε ένας (ακόμη) ρεαλιστής -πιθανώς ο ίδιος που σιχαίνεται και το ξεσκόνισμα!

Πηγές: tidyup.org.uk και goodhousekeeping.com, mama365.gr