Κεφτεδάκια: 5 tips για να τα κάνεις πεντανόστιμα

  • Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2018 17:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Όταν τα κεφτεδάκια βγαίνουν καλά, βγαίνουν πολύ καλά. Όταν βγαίνουν κακά, οριακά τρώγονται. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να τα πετυχαίνεις, κάθε φορά.

Ο κιμάς πρέπει να έχει και λίπος. Φρόντισε να μην είναι τελείως άπαχος. Ιδανική αναλογία; 80% κρέας και 20% λίπος. Το τελευταίο κάνει τα κεφτεδάκια σου ζουμερά και τρυφερά.

Μην ανακατέψεις πολύ το μείγμα. Σταμάτησε το ανακάτεμα μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, διαφορετικά τα κεφτεδάκια μπορεί να σφίξουν υπερβολικά.

Μην ξεχνάς τα πρόσθετα υλικά. Ένα κεφτεδάκι φτιαγμένο μόνο από κιμά είναι μια χαρά, αλλά κάποιο που περιέχει και έξτρα συστατικά είναι πιο νόστιμο και ίσως με πιο απολαυστική υφή. Πέρα από τα κλασικά, π.χ. ψιλοκομμένο δυόσμο, μπορείς να πειραματιστείς και με πιο ασυνήθιστα υλικά, όπως είναι οι ψιλοκομμένοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί.

Τηγάνισε ένα μικρό δείγμα. Για να βεβαιωθείς ότι είναι καλά καρυκευμένα, αφού δεν μπορείς να δοκιμάσεις ωμό κιμά πάρε ένα δείγμα του, τηγάνισέ το και δοκίμασε να δεις αν έχει π.χ. αρκετό αλάτι ή πιπέρι.

Μαγείρεψέ τα ανάλογα με την ποσότητά τους. Αν έχεις λίγα κεφτεδάκια, μπορείς να τα τηγανίσεις. Για μια μεγαλύτερη ποσότητα, ίσως σού βγει πιο γρήγορο το να τα ψήσεις στο φούρνο. Εξαρτάται από το πόσα κεφτεδάκια θα φτιάξεις και πόσο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου.

msn.com