Πώς να μακρύνεις τις αφέλειές σου χωρίς να το καταλάβει κανείς


Οι περισσότερες μας κάποια στιγμή στη ζωή μας αποπειραθήκαμε να κάνουμε στα μαλλιά μας αφέλειες. Αυστηρές ή φιλαριστές, οι αφέλειες είναι ένα signature look. Είτε εκπέμπεις δυναμισμό, είτε ανεμελιά με το κούρεμά σου, σίγουρα διαθέτεις μία δόση «τρέλας» για να τις δοκιμάσεις.

Έρχεται όμως η στιγμή που για τον οποιονδήποτε λόγο θέλεις να τις μακρύνεις.

«Θυμάσαι τότε που είχα αφέλειες;»

Αυτό ρωτούν τις φίλες τους εκείνες που «επιβίωσαν» από την εμπειρία του “growing out bangs”, έχοντας διαγράψει από μνήμη τους το άβολο και αμήχανο μεσοδιάστημα μέχρι να αφομοιωθούν οι αφέλειες στα υπόλοιπα μαλλιά τους . The struggle is real.

Ωστόσο, η ταλαιπωρία που περνούν οι μπροστινές σου τούφες μπορεί όχι απλά να ελαχιστοποιηθεί, αλλά να χαρείς τη μετάβασή τους ξέγνοιαστα. Η λύση στις κομμωτικές σου ανησυχίες είναι εδώ.

Μην ενδώσεις στον πειρασμό του κουρέματος

Αντιθέτως επισκέψου το κομμωτήριό σου πιο αραιά, μόνο για να διατηρήσεις τις αφέλειες σου υγιείς και προσεγμένες καθώς μακραίνουν. Φυσικά μην παραλείψεις να κρύψεις τα ψαλίδια του σπιτιού σου.

Μετέτρεψε τις αφέλειες σου σε φράντζα στο πλάι

Μόλις οι αφέλειες σου βρίσκονται κάτω από το ύψος των ματιών σου, μπορείς για αρχή να τις χτενίζεις στο πλάι, ταιριάζοντας τις με μία πλαϊνή χωρίστρα στα υπόλοιπα μαλλιά σου.

Τα τσιμπιδάκια είναι φίλοι μας


Τι καλύτερη ευκαιρία υπάρχει για να ενσωματώσεις την 90s τάση στο style σου; Τα πολύχρωμα bobby pins, και τα κοκαλάκια όλων των ειδών είναι στη διάθεση σου και θα σε εξυπηρετήσουν άριστα, χαρίζοντάς σου ένα νεανικό και φρέσκο look.

Κοτσιδάκια και πλεξούδες

Ποιος είπε ότι με αφέλειες δεν μπορείς να κάνεις το χτένισμα των ονείρων σου; Είτε μεμονωμένα σε mini πλεξούδες, είτε πλεγμένες με τα υπόλοιπα μαλλιά σου, οι αφέλειες σου μπορούν να δείξουν εξίσου κομψές, χωρίς να περιορίζουν τις επιλογές σου σε χτενίσματα.

Wet look/Slick hair

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μην ξεχωρίζουν οι αφέλειες από τα υπόλοιπα μαλλιά σας είναι το wet look. Αφού ψεκάσετε τα μαλλιά σας με νερό, χρησιμοποιήστε μία mousse μαλλιών για να χτενίσετε τα μαλλιά σας προς τα πίσω ή με χωρίστρα στη μέση.

Bonus: Όταν οι αφέλειες σας είναι πλέον πιο μακριές από το ύψος της μύτης, μπορείτε να τα χτενίζετε σε χαλαρές μπούκλες γύρω από το πρόσωπο ώστε να μην ξεχωρίζουν καθόλου από τα υπόλοιπα μαλλιά.

Όποιο και να είναι το look σας, own it girls!

marieclaire.gr