Όταν δεν μπορούν να βρουν τον αεροδιάδρομο και τα υπόλοιπα που οι πιλότοι δε λένε στους επιβάτες

  • Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2018 08:29
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να είναι δύσκολο για έναν πιλότο να εντοπίσει το αεροδρόμιο; Πράγματι, ένας κυβερνήτης αποκάλυψε - παραδέχτηκε μάλλον- ότι μερικές φορές συγχέεται επειδή υπάρχουν «πολλά φώτα κάτω εκεί». Αλλά φυσικά, αυτό δεν θα το αποκάλυπτε ποτέ στους επιβάτες.

Η συζήτηση ξεκίνησε στο Quora - μια υπηρεσία όπου καθένας μπορεί να ρωτήσει κάτι (για οποιοδήποτε θέμα) και ν´ απαντήσει ερωτήσεις άλλων -με κάποιον χρήστη να έχει την εξής απορία: «Ως πιλότος, τι γνωρίζετε για την εκάστοτε πτήση ότι δεν θα πείτε στους επιβάτες σας;» και έσπευσαν αρκετοί πιλότοι να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.

Ο πιλότος Ron Wagner, αποκάλυψε το πόσο γρήγορα μπορεί να επηρεάσουν το αεροσκάφος οι αναταράξεις και ότι οι επιβάτες θα πρέπει πάντα να φορούν ζώνη ασφαλείας. «Μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή, χωρίς προειδοποίηση... Και υπάρχει φόβος να βρεθείτε στο ταβάνι».

Ο συνάδελφός του Verix Lin ο οποίος εργάζεται για την Air China, σχολίασε ότι δεν θα έλεγε ποτέ στους επιβάτες εάν υπήρξε τρομοκρατική απειλή που υποτίθεται ότι υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος.
«Πραγματικά, δεν θα ήθελες ένα πλήθος επιβατών να φρικάρει, να πετάγεται από τα καθίσματα, ενώ άλλοι να προσπαθούν να βρουν τη βόμβα και να την εξουδετερώσουν μόνοι τους».

Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της προσγείωσης, ο Steve Wysocki αποκάλυψε ότι ποτέ δε λέει στους επιβάτες ότι μερικές φορές δυσκολεύεται να εντοπίσει τον αεροδιάδρομο εξαιτίας των πολλών φώτων. «Θα ήθελα να πω για πόσο δύσκολο είναι να βρω μερικές φορές το αεροδρόμιο. Θα σκεφτόσασταν ότι τα περιστρεφόμενα φώτα θα βοηθούσαν, αλλά υπάρχουν πολλά φώτα κάτω εκεί».

news.gr