3 μυστικά για να μακραίνουν τα μαλλιά σας γρηγορότερα

Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε πιο μακριά, υγιή και πυκνά μαλλιά. Τα μαλλιά μας είναι άλλωστε το “αόρατο στέμμα” μας σύμφωνα με τις πιο ρομαντικές. Αν και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το μάκρος και την ποιότητα των μαλλιών μας, μέσα σε αυτούς και ο κληρονομικός, υπάρχουν 3 μυστικά τα οποία θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα.

Καθαρίστε επιμελώς το τριχωτό της κεφαλής

Όταν το δέρμα του κεφαλιού είναι καθαρό, χωρίς λιπαρότητα και υπολείμματα από σαπουάν και προϊόντα περιποίησης, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τα μαλλιά μας να μακραίνουν γρηγορότερα. Ακόμη, ένα υγιές τριχωτό κεφαλής, σημαίνει και ένα μεγάλο βαθμό υγιή τρίχα.

Συχνά κουρέματα

Πόσο συχνά πρέπε να κόβετε τα μαλλιά σας αν θέλετε να μακρύνουν; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα μαλλιά σας θα πρέπει να κόβονται κάθε 3 μήνες χωρίς να παίρνετε καθόλου από το μήκος τους. Έτσι, απομακρύνετε τη φθορά και την ψαλίδα από τις άκρες με αποτέλεσμα η τρίχα να σπάει λιγοτερο συχνά και να μακραίνουν γρηγορότερα.

Τα 2 μυστικά της διατροφής

Αν θέλετε τα μαλλιά σας να μακραίνιουν γρηγορότερα, τότε χρειάζετε να προσθέσετε τις κατάλληλες τροφές στη διατροφή σας. Ένας συνδυασμός από πρωτεϊνες και υδατάνθρακες δίνουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σας για να μακρύνουν τα μαλλιά σας γρηγορότερα.

marieclaire.gr