Ξεχωριστή συναυλία από τους Λένα Πλάτωνος, Σαββίνα Γιαννάτου και Γιάννη Παλαμίδα στο Ηράκλειο

Μία ξεχωριστή συναυλία από την πιο ιδιαίτερη παρουσία στο ελληνική ηλεκτρονική μουσική θα δοθεί στο Ηράκλειο από τη Λένα Πλάτωνος στο πλαίσιο του «Monitor Fest 2018».

Μαζί της θα είναι η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Γιάννης Παλαμίδας. Η συναυλία θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στις 9.30 το βράδυ στην αίθουσα «Φουγάρο».

Από τις μέρες του εμβληματικού “Σαμποτάζ”, που σηματοδότησε την αρχή του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέχρι την ενθουσιώδη ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών εντός και εκτός συνόρων, η καριέρα της Λένας Πλάτωνος, τόσο underground όσο και mainstream, είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής.

Πειραματίστηκε, χρίστηκε διάδοχος του Μάνου Χατζιδάκι από τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκη, μελοποίησε Καβάφη, Καρυωτάκη και Έμιλυ Ντίκινσον. Δίσκοι της επανακυκλοφόρησαν στην Αμερική, αποθεώθηκαν από τον διεθνή Τύπο και έγιναν ανάρπαστοι.

Τον Δεκέμβριο του 2017, στην ασφυκτικά γεμάτη κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, έγινε η πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της.

Η είσοδος είναι 12-15 ευρώ (προπώληση: viva.gr, βιβλιοπωλείο “Λέξις”).

Συνεχίζεται το Μόνιτορ Φεστ

Το Μόνιτορ Φεστ συνεχίζεται ως την ερχόμενη Κυριακή 28 Οκτωβρίου στους χώρους του πρώην εργοστασίου “Αθηνά”, το οποίο στις αρχές του 20ού αιώνα λειτούργησε ως χώρος παραγωγής της “Σαπουνοποιίας Αλεπουδέλη”, της οικογένειας του γεννημένου στο Ηράκλειο, μεγάλου ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, μέρος του οποίου ανακαινίστηκε πρόσφατα και αποτελεί τον κεντρικό επιβατικό σταθμό των ΚΤΕΛ στο Ηράκλειο. Ορμώμενοι από αυτό το στοιχείο, το Φεστιβάλ κάλεσε τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από την ποίηση και το ταξίδι, αλλά και από τη ζωή και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, δωσμένα με μια σύγχρονη ματιά.

Οι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που παρουσιάζονται είναι ανοιχτές κάθε απόγευμα, από τις 6 ως τις 9.

Το ερχόμενο Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί με 2 το απόγευμα θα γίνει  εργαστήριο παιδικού σωματικού θεάτρου.

Στις 8 το βράδυ θα γίνει η μουσική performance «Κόκκινο Μπαλόνι».

Στις 9.30 το βράδυ οργανώνεται πάρτυ κλεισίματος του Φεστιβάλ με τον Grooverider.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει εκπαιδευτικό καλλιτεχνικό σεμινάριο για γονείς και παιδιά με θέμα «Οικογενειακά πορτρέτα». Στις 8 το βράδυ θα παρουσιαστεί η μουσική performance «Κόκκινο Μπαλόνι».