Εγκαινιάζεται η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο μήκους 55 χιλιομέτρων

  • Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2018 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Στις 24 Οκτωβρίου θα εγκαινιαστεί η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου, μήκους 55 χιλιομέτρων που θα συνδέει το Χονγκ Κονγκ με την Κίνα.

Το τεράστιο έργο ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ολοκληρώθηκε ύστερα από εννέα χρόνια. 

Η γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων, πρόκειται για ένα από τα βασικά έργα της Κίνας που θα διευκολύνει την ζωή σε 11 πόλεις και 68 εκατομμύρια κατοίκους. Θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ των πόλεων από 3 ώρες στα 30 λεπτά, πράγμα που θα επιτρέψει στους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες να μετακινούνται εύκολα. 

[Η γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων/ φωτογραφία ap] Η γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων/ φωτογραφία ap

“Ήμασταν κολλημένοι στην κίνηση για περισσότερο από 15 ώρες στην τελευταία αργία της Εθνικής Ημέρας”, δήλωσε ο οδηγός λεωφορείου Σου Χουιπίνγκ, συνομιλώντας με τον συνάδελφό του Λι Τζιγκουάνγκ. “Ναι, πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία και τρομερή κίνηση”, συμφώνησε ο Λι. “Εάν είχα την ευκαιρία, σίγουρα θα πήγαινα από τη γέφυρα”, δήλωσε ο Σου.

“Όταν ξεκίνησα το 1997, δεν υπήρχε γέφυρα ούτε αυτοκινητόδρομος”, δήλωσε ο Σου. “Χρειάζονταν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να πάει κανείς από το Τζιανγκμέν στο Χονγκ Κονγκ”.

Και ο Λι θυμάται τις δυσκολίες του παρελθόντος. “Έπρεπε να πάρουμε το καράβι και εκτός αυτού υπήρχαν πολύ λιγότερα λεωφορεία και αυτοκίνητα τότε”.

Η γέφυρα, μάλιστα, έχει κατασκευαστεί για να αντέχει σεισμούς μεγέθους 8 Ρίχτερ, τυφώνες κακοκαιρία και υπερμεγέθη φορτηγά. Μάλιστα, πάνω στη γέφυρα υπάρχει ένα τούνελ 6,7 χιλιομέτρων που θα χρησιμεύει στις μέρες που μπορεί να έχει μποτιλιάρισμα.

Η ίδια η γέφυρα είναι ένα κολοσσιαίο δημιούργημα. Η ποσότητα του χάλυβα από τον οποίο είναι κατασκευασμένη αρκεί για την ανέγερση 60 πύργων του Άιφελ, ενώ το τσιμέντο που έχει χρησιμοποιηθεί φθάνει για να οικοδομηθούν 22 ουρανοξύστες Chrysler.Πηγή: iefimerida.gr 

Αφηστε καποιο σχολιο