Cupcakes βανίλιας με επικάλυψη κρέμας

  • Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά για 8 άτομα

200 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
120 ml γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
2 αβγά

Υλικά για την επικάλυψη

60 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και το αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κλείνετε το μίξερ, προσθέτετε το μισό μείγμα του αλεύρου και χτυπάτε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να το πάρει όλο.
Προσθέτετε το γάλα και χτυπάτε για 1 λεπτό. Κλείνετε, προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάτε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Γεμίζετε τις θήκες των cupcakes μέχρι τα ¾ και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα cupcakes, φτιάχνετε το frosting. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάτε καλά για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε τα 400 γρ. άχνη ζάχαρη και χτυπάτε. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε και την υπόλοιπη.
Αφήνετε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως, στολίζετε με την επικάλυψη και σερβίρετε.

newsbeast

Αφηστε καποιο σχολιο