Σοκολατένια κεκάκια με γέμιση καρύδας

  • Κυριακή, 21 Οκτώβριος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά για 12 μερίδες 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα 3 αυγά  120 γρ. γάλα καρύδας 120 γρ. γάλα 150 γρ. ινδοκάρυδο 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη ΙνδοκάρυδοΕκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και αλευροβουτυρώστε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ. Σε ένα μπολ συνδυάστε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το γάλα. Με ένα σύρμα χειρός ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.  Προσθέστε το ινδοκάρυδο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ένα με τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάστε το μίγμα στο ταψί και ψήσε για 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κέικ και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο του. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε για 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς. Παράλληλα λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί. Κόψτε το κέικ σε 12 κομμάτια. Βουτήξτε το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε σε μια σχάρα να στραγγίξει και να σφίξει η σοκολάτα. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια. Πασπαλίστε το ινδοκάρυδο και με ένα κουταλάκι διακοσμήστε τα κεκάκια με την υπόλοιπη  λιωμένη σοκολάτα που περίσσεψε στο μπολ.

imommy.gr