Κοτόπουλο κατσαρόλας με λαχανικά

  • Κυριακή, 21 Οκτώβριος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκίτσες
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 πατάτα σε κυβάκια
1 κοτσάνι σέλερι σε ροδέλες
½ φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
1-2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας γεμάτη κορνφλάουρ
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το καρότο, τις πιπεριές σε κυβάκια, τα κολοκυθάκια, την πατάτα, και το σέλερι. Συνεχίζετε να σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη, ανακινώντας συχνά το τηγάνι.

Σβήνετε το φαγητό με το χυμό λεμόνι και προσθέτετε τη μουστάρδα, το μέλι και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτετε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμη για να πήξει η σάλτσα. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο