Ξεναγήσεις, ομιλία και συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο Ηρακλείου

  • Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2018 08:54
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018: «Πνοές Ανέμων», διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες και μαθητές σχολικών μονάδων, ομιλία και μουσική εκδήλωση.

Κεντρικός θεματικός άξονας των εκδηλώσεων, με τίτλο “Νεώς  Πτερόν”, είναι ο άνεμος ως κινητήρια δύναμη των ιστιοφόρων πλοίων. 

Μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων του Μουσείου θα εξεταστεί ο ρόλος του ανέμου στην πραγματοποίηση μακρινών θαλάσσιων ταξιδιών και στην ανάπτυξη οικονομικών, πολιτικών και πολιτισμικών σχέσεων.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως  τις 21 Οκτωβρίου 2018 και η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες. 

Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων: 

Σάββατο 20/10

11:00-12:00 και 12:00-13:00: Δύο ωριαίες θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες. 

Κυριακή 21/10

18:00 - 18:30: Ομιλία του Γιάννη Δελήμπαση, Μέλους του Ομίλου Ιστιοσανίδας Ηρακλείου, σχετικά με τη χρήση του ανέμου στην ιστιοπλοΐα (Αίθουσα Εκδηλώσεων).

18:30 - 19:00: “Του αέρα, του ξύλου και του νερού”: μια μικρή συναυλία με φλάουτο, βιολί και κρουστά.. Στο φλάουτο, η Λία Μπαμπαλετάκη, στο βιολί, η Αναστασία Παπαναστασίου, στα κρουστά, ο Γιάννης Χαρκούτσης. Στο ημίωρο πρόγραμμα θα ακουστούν κομμάτια των Antonio Vivaldi, Michel Blavet, Θεόδωρου Αντωνίου και Μάνου Χατζιδάκι (Αίθουσα Γλυπτών). 

Είσοδος ελεύθερη

Αφηστε καποιο σχολιο