Οι καλύτεροι τρόποι για να απολυμάνετε το μπάνιο σας

  • Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2018 07:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Τρόποι για να απολυμάνετε το μπάνιο !  Το μπάνιο είναι ένα από τα δωμάτια που χρησιμοποιούνται περισσότερο μέσα στο σπίτι. Είναι επίσης ένα από τα πιο βρόμικα. Για να μην πονοκεφαλιάζετε με τα μικρόβια που… καραδοκούν σε κάθε γωνιά του μπάνιου σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολυμάνετε το μπάνιο σας.

Οι κύριοι μολυσματικοί παράγοντες στο μπάνιο είναι τα βακτήρια και η μούχλα. Η υγρασία είναι η πρώτη αιτία που τα προκαλεί. Έτσι, το μπάνιο πρέπει να πάντα να αερίζεται καλά και να παραμένει στεγνό.

Μια άλλη κοινή αιτία μόλυνσης είναι τα ούρα και τα υπολείμματα περιττωμάτων στη λεκάνη της τουαλέτας. Γι ‘αυτό πρέπει να καθαρίζετε τακτικά και σε βάθος τη λεκάνη.

Τα υπολείμματα σαπουνιού και σαμπουάν προσελκύουν μύκητες. Το ίδιο συμβαίνει και με την οδοντόκρεμα. Επίσης, προκαλούν ενοχλητικούς λεκέδες στο νεροχύτη.

Το μπάνιο πρέπει να απολυμαίνεται σε βάθος τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ σε καθημερινή βάση πρέπει να εφαρμόζετε έναν ήπιο αλλά σωστό καθαρισμό. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου γενικότερων μολύνσεων. Μάθετε μερικούς τρόπους για να απολυμάνετε το μπάνιο σας!

Τρόποι για να απολυμάνετε το μπάνιο σας: από πού να ξεκινήσετε

Για να ξεκινήσετε την απολύμανση του μπάνιου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε γάντια. Αυτό θα σας εμποδίσει να έρθετε σε άμεση επαφή με τα βακτηρίδια. Προστατεύουν επίσης τα χέρια σας από τα προϊόντα καθαρισμού που μπορούν να είναι διαβρωτικά.

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να θυμάστε είναι τη σημασία της χρήσης συγκεκριμένων προϊόντων για κάθε περιοχή. Τα καθαριστικά, τα απολυμαντικά και οι χλωρίνες είναι τα πιο βασικά για τον καθαρισμό.

Διαβάστε περισσότερα: Φυσικά καθαριστικά για το μπάνιο

Προσέξτε να μη χρησιμοποιήσετε τα ίδια είδη καθαρισμού για κάθε μέρος του μπάνιου. Σε κάθε μπάνιο πρέπει να χρησιμοποιείτε μια διαφορετική βούρτσα ή ένα πανί.

Η λεκάνη και η μπανιέρα ή το ντους είναι τα μέρη του μπάνιου που συσσωρεύουν τα περισσότερα μικρόβια. Πρέπει να είστε προσεκτικοί με το πάτωμα και τους τοίχους. Θυμηθείτε ότι τα σιφόνια συσσωρεύουν σαπούνι, σαμπουάν και υπολείμματα από τρίχες.

Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε το ντους ή την μπανιέρα, πρέπει να απαλλαγείτε από όλα αυτά τα υπολείμματα. Ένα υγρό σφουγγάρι με χλωρίνη ή ειδικό καθαριστικό λεκέδων θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη μούχλα από τους τοίχους.

Η λεκάνη πρέπει να καθαρίζεται με χλωρίνη ή ξύδι για καλύτερα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε καλά στα μέρη όπου πιάνει πουρί και κάτω από το χείλος, καθώς εκεί συσσωρεύονται πολλές ακαθαρσίες. Το καπάκι μπορεί να καθαριστεί με ένα πανί με απολυμαντικό ή χλωρίνη.

Σε ό,τι αφορά στο νιπτήρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε το δοχείο της οδοντόκρεμας και τυχόν υπολείμματα από τρίχες. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν εναποθέσεις αλάτων από το νερό. Με ένα σφουγγάρι με χλωρίνη, μπορείτε να απολυμάνετε ολόκληρη την περιοχή. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε με πολύ νερό.

Μην ξεχνάτε τα δάπεδα και τους τοίχους του μπάνιου. Ένα πανί με ζεστό νερό, σαπούνι και χλωρίνη θα σας βοηθήσουν στον καθαρισμό τους.

Λάθη στην απολύμανση του μπάνιου

 1. Ελλιπής ή ανύπαρκτος εξαερισμός. Μερικοί συνηθίζουν να απολυμαίνουν το μπάνιο με τα παράθυρα και την πόρτα κλειστά. Τα ανοιχτά παράθυρα ή ένας αφυγραντήρας θα αναχαιτίσουν τη δημιουργία μούχλας λόγω της υγρασίας.

2. Ξεχνάτε τις κουρτίνες του ντους. Λόγω της επαφής τους με το νερό, οι κουρτίνες ντους μπορούν να συσσωρεύσουν μούχλα. Πρέπει να καθαρίζονται με ένα υγρό πανί βουτηγμένο σε αλατόνερο. Επίσης, εξίσου αποτελεσματική είναι και η αραιωμένη χλωρίνη.

3. Δεν αλλάζετε τις πετσέτες. Λόγω της υγρασίας, οι πετσέτες συσσωρεύουν βακτήρια. Ιδανικά πρέπει να τις αλλάζετε μία φορά την εβδομάδα. Το ίδιο πρέπει να γίνεται με τα πατάκια σε ντουζιέρα και νιπτήρα.

4. Δεν καθαρίζετε τα αξεσουάρ μπάνιου. Το κύπελλο που βάζετε την οδοντόβουρτσά σας συσσωρεύει πολλή μούχλα. Ο συγκεκριμένος μύκητας μπορεί να προσκολληθεί και στις τρίχες της οδοντόβουρτσας. Συνιστάται να καθαρίζετε όλα τα αξεσουάρ του μπάνιου με νερό και σαπούνι.

5. Ξεχνάτε τον καθρέφτη. Το ξύδι και το νερό είναι αποτελεσματικά για τον καθαρισμό του καθρέφτη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κοινό καθαριστικό για τζάμια.

Απλά κόλπα για να απολυμάνετε το μπάνιο σας

Το μείγμα ξυδιού και νερού είναι αποτελεσματικό για την αφαίρεση κάθε είδους εναπόθεσης αλάτων ή βρομιάς στην ντουζιέρα. Στην περίπτωση που υπάρχουν και λεκέδες σκουριάς, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα διάλυμα με ζεστό νερό, λεμόνι και αλάτι.
Για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα σιφόνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα και νερό. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καυτό νερό για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.
Στην περίπτωση των πολύ δύσκολων λεκέδων, το οινόπνευμα είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή. Αναμείξτε ένα μέρος οινόπνευμα για κάθε 6 μέρη νερού. Εφαρμόστε το μείγμα στη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε το για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, καθαρίστε με νερό.

meygeia.gr