Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα και μπανάνα

  • Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Η γαλλική σπεσιαλιτέ σε μια ξεχωριστή εκδοχή με μπανάνα και σοκολάτα.

Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:25′ Χρόνος μαγειρέματος:1:25′ Έτοιμο σε:1:50′ Χρόνος αναμονής:1 ώρα

από τον Γιάννη Παρίκο

Υλικά
Για την κρέμα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
250ml γάλα πλήρες
250ml κρόκοι αβγού (10-11 κρόκοι)
225ml ζάχαρη κρυσταλλική
½ κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
Για τη σάλτσα
160 γρ. σοκολάτα 60%
250ml κρέμα γάλακτος
30γρ. μέλι
100γρ. πουρέ μπανάνας, ή 2 ώριμες μπανάνες
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Για την κρέμα: Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους κρόκους. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα περνάτε από σινουά. Βάζετε το μίγμα σε βαθιά πιάτα, ή μπολάκια και κλείνετε καλά με μεμβράνη.

Τοποθετείτε τα πιάτα στο φούρνο με τον ατμό, στους 90°C, και μαγειρεύετε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσουν.

Για τη σάλτσα σοκολάτα-μπανάνα: Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και μόλις πάρει μια βράση το βγάζετε από τη φωτιά.

Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζεστό μίγμα πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάζετε τις μπανάνες σ’ έναν πολυκόφτη και τις πολτοποιείτε, ρίχνετε κι αυτό το μίγμα μέσα στη σοκολάτα κι ανακατεύετε.

Βγάζετε τις κρέμες από το ψυγείο και ρίχνετε πάνω μια λεπτή στρώση από τη σοκολάτα και μία μπάλα παγωτό.

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο