Κοτόπουλο με πράσινες ελιές και πιπεριές

  • Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Οικονομικό, υγιεινό και νόστιμο, το κοτόπουλο είναι ένα υλικό που σου δίνει τη δυνατότητα να το μαγειρέψεις με χίλιους δυο τρόπους. Από τόσες επιλογές εμείς διαλέξαμε αυτή του μαγειρέματος στο τηγάνι με μια υπέροχη σάλτσα συνοδεία γευστικότατου λευκού πιλαφιού.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:40′

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου με πέτσα (200-250γρ./τμχ.)
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
400ml ζωμό κοτόπουλου
60γρ. ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
3 πιπεριές κόκκινες, ψητές, αποφλοιωμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους (ή, εναλλακτικά, 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
30γρ. κάππαρη
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο

Διαδικασία
Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και προσθέτετε τα στήθη του κοτόπουλου από την πλευρά με την πέτσα. Όταν ροδοκοκκινίσουν από αυτή την πλευρά τα γυρίζετε να σοταριστούν και από την άλλη μέχρι να πάρουν χρώμα και από εκείνη την πλευρά.

Προσθέτετε το λάδι στο τηγάνι και αχνίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις αρχίσει να μυρίζει σβήνετε με το ζωμό.

Αφήνετε το ζωμό να βράσει ώστε να συμπυκνωθεί στο μισό και τότε προσθέτετε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, τις ελιές, την κάππαρη και τις πιπεριές. Συνεχίζετε να βράζετε το φαγητό για λίγα λεπτά ακόμη μαζί με το κοτόπουλο, μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την πυκνότητα της αρεσκείας σας.

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο