Με αυτό το τρικ θα έχετε πάντα απαλά και λαμπερά μαλλιά

Tα μαλλιά είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην εμφάνιση των γυναικών και δεν είναι τυχαίο που όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτως μάκρους ή χρώματος μαλλιών, θέλουν να ακτινολοβούν λάμψη και να είναι απαλά σαν μετάξι. Αυτό δεν είναι εντελώς ουτοπικό να επιτευχθεί και ενώ υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των μαλλιών σας, όπως οι τεχνικές εργασίες, το styling και η διατροφή, υπάρχει και ένα μυστικό για να έχετε πάντα απαλά μαλλιά.

Το μυστικό αφορά στη μάσκα μαλλιών και τον τρόπο που την εφαρμόζετε. Όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούμε μάσκες μαλλιών λιγότερο ή περισσότερο συχνά, αναλόγως τις ανάγκες τους (αν και οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε μάσκα μαλλιών οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα). Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος όμως για να αποκομίζετε τα μέγιστα οφέλη κάθε φορά από τα συστατικά που περιέχουν οι μάσκες μαλλιών. Το μυστικό βρίσκεται στη θερμότητα.

Αφού λουστείτε με ζεστό αλλά όχι καυτό νερό, εφαρμόστε τη μάσκα μαλλιών σας και κάνετε ελαφρύ μασάζ από τη μέση των μαλλιών ως τις άκρες. Σκουπίζοντας ταμποναριστά και πολύ απλά τα πολλά νερά από τα μαλλιά σας με μια μικρή πετσέτα, τυλίξτε τα με διάφανη μεμβράνη φαγητού και περάστε από πάνω προσεκτικά με το πιστολάκι στη θερμότητα, για 5 έως 10 λεπτά. Η θερμότητα θα ανοίξει τους πόρους της τρίχας επιτρέποντας στα ευεργετικά συστατικά να εισχωρήσουν σε βάθος στα μαλλιά σας. Έπειτα, ξεπλύντε με χλιαρό νερό το οποίο θα κλείσει τους πόρους εγκλωβίζοντας τα συστατικά μέσα στην τρίχα για περισσότερη ευεργετική δράση ακόμη και όταν τα μαλλιά σας θα έχουν στεγνώσει.

Ένα αλάνθαστο τρικ που θα σας προσφέρει πολύ λαμπερά και απαλά μαλλιά ενώ θα τα βοηθήσει να αναδομηθούν σε λιγότερο χρόνο από ότι συνήθως.

marieclaire.gr

Αφηστε καποιο σχολιο