Γαλατόπιτα πανεύκολη

  • Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μια πανεύκολη και υπέροχη γαλατόπιτα. Για να την απολαύστε τη ζεστή και μοσχοβολιστή και άν περισσέψει να … φιλέψετε και τους καλεσμένους σας…

Υλικά συνταγής

7 φύλλα κρούστας
90 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1 κοφτό κ.γ. κανέλα σκόνη
1 πορτοκαλιού ή λεμονιού το ξύσμα
3 μεγάλα αυγά 
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
1 καψουλίτσα βανίλιας
ζάχαρη άχνη και κανέλα σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκ. 
Παίρνετε τα φύλλα, τα τσαλακώνετε (τα σουρώνετε πλισέ, σαν ακορντεόν) ένα ένα και τα τοποθετείτε χαλαρά, κυκλικά στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο φροντίζοντας να πάει παντού, τα πασπαλίζετε από πάνω με τη κανέλα και τα ψήνετε για 25 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν τραγανά και πάρουν ένα χρυσό-ροδαλό χρώμα.
Μέχρι να ψηθούν τα φύλλα εσείς χτυπάτε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και χτυπάτε για λίγα δεύτερα να ενσωματωθούν. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνετε ομοιόμορφα το μείγμα γάλακτος επάνω στα ψημένα φύλλα, αμέσως μόλις τα βγάλατε από το φούρνο, ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 25-30 λ. Βγάζετε τη γαλατόπιτά σας από το φούρνο, την αφήνετε για 10 λ να “ξεκουραστεί”. Μετά τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα, τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή.

sintayes.gr