Ινδή πολιτικός πρότεινε οι βιαστές να καίγονται ζωντανοί

  • Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018 14:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ινδία η άποψη που εξέφρασε πολιτικός της χώρας ότι οι βιαστές θα πρέπει να ρίχνονται στην πυρά ζωντανοί αφού πρώτας τους έχουν «λούσει» με πετρέλαιο.

Η Τζενιμπέν Θακόρ, που είναι μέλος του κογκρέσου της Ινιδίας, έκανε τη δήλωση αυτή μιλώντας σε γυναίκες που την επισκέφτηκαν σπίτι της μετά την σοκαριστική υπόθεση του βιασμού ενός βρέφους μόλις 14 μηνών.

Η δήλωση της Θακόρ καταγράφηκε σε βίντεο που έγινε viral. Σε αυτό η Ινδή πολιτικός, σύμφωνα με τους Times of India, λέει ξεκάθαρα ότι οι βιαστές θα πρέπει να παραδίδονται στον όχλο και να καίγονται ζωντανοί.

«Ο νόμος θα πρέπει να τηρείται, αλλά την ώρα του περιστατικού (σ.σ. του βιασμού του βρέφους) υπήρχαν εκεί 500, 100, 50 ή 150 άτομα... θα έπρεπε να τους είχαν ρίξει πετρέλαιο και να τους είχαν βάλει φωτιά και δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Οι βιαστές δεν θα πρέπει να παραδίδονται στην αστυνομία και θα πρέπει να "τελειώνονται" διαφορετικά» είπε η Θακόρ.

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το βίντεο, η Θακόρ απάντησε μέσω των social media υποστηρίζοντας ότι όσα είπε, τα είπε προκειμένου να ηρεμήσει το εξαγριωμένο πλήθος που είχε πάει στο σπίτι της. «Είχε βιαστεί ένα βρέφος 14 μηνών. Οι γυναίκες που ήρθαν σπίτι μου ήταν οργισμένες. Τα λόγια που είπα δεν είχαν σκοπό να τις εξοργίσουν περισσότερο, αλλά να τις ηρεμήσουν» έγραψε η πολιτικός.

Ο πρόεδρος του σώματος στο οποίο ανήκει η Θακόρ καταδίκασε τις δηλώσεις της λέγοντας ότι «ο θυμός είναι κάτι φυσιολογικό μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, αλλά ο νόμος είναι υπεράνω όλων και όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη σε αυτόν».

Πρώτο Θέμα