Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας ανάλογα με το ζώδιό σας

  • Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018 13:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Ο ήλιος μας φτιάχνει τη διάθεση, τα σύννεφα μας τη χαλάνε και τις ημέρες που έχει πανσέληνο έχουμε τα νεύρα μας. Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι ο ήλιος και το φεγγάρι μας επηρεάζουν, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν παίρνουν στα σοβαρά την αστρολογία.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Διαβάστε παρακάτω και θα εκπλαγείτε από το πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχουν τα ζώδια στη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Κριός
Είστε γεμάτοι ενέργεια, αισιοδοξία, και παρορμητικότητα. Είστε καινοτόμοι και πρόσωπα θαυμασμού από πολλούς. Μερικές φορές γίνεστε εκκεντρικοί και το σπίτι σας δεν αποτελεί εξαίρεση.
ΝΑΙ: Αφήστε το περιπετειώδες πνεύμα σας να λάμψει μέσα στο σπίτι, καθώς και όλα τα σουβενίρ που έχετε φέρει από τα ταξίδια σας σε όλο τον κόσμο. Τα έχετε δει και τα έχετε κάνει όλα και οι εμπειρίες σας έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα σας. Επιλέξτε τα κόκκινα και τα μεταλλικά χρώματα καθώς και τις βαριές αντίκες για την διακόσμηση του σπιτιού σας.
ΟΧΙ: Μην ξεχάσετε τον αγαπημένο σας όταν κάνετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Είστε τόσο ισχυρή προσωπικότητα που συχνά παραγκωνίζετε τα θέλω των αγαπημένων σας ανθρώπων. Το σπίτι σας θα είναι πιο ισορροπημένο και χαρούμενο αν έχει μικρές πινελιές που θα σας υπενθυμίζουν αυτούς που αγαπάτε.

Ταύρος
Είσαι υπομονετικός, σταθερός και στοργικός. Δεν σας αρέσουν οι αλλαγές και αγαπάτε πολύ τα υπάρχοντά σας.
ΝΑΙ: Αφήστε τις προσωπικές συλλογές ως ντεκόρ, σε ό, τι στυλ σας ευχαριστεί περισσότερο: τακτοποιημένα σε σειρές στο ράφι ή συσσωρευμένα όλα μαζί σε μια αγαπημένη γωνία. Οι αντίκες είναι μια φυσική επιλογή για εσάς που εκφράζουν το κομψό και εκλεπτυσμένο γούστο σας. Μπορείτε ακόμα και το μικρότερο διαμέρισμα του κόσμου να το κάνετε να φαίνεται σαν αρχοντικό.
ΟΧΙ: Μην αφήνετε ένα δωμάτιο να γίνεται πολύ θηλυκό (ή αρσενικό). Καλό είναι να υπάρχει μια ισορροπία. Αν έχετε μια συλλογή από λεπτή πορσελάνη για παράδειγμα, αφήστε τη κοντά σε μια δερμάτινη καρέκλα ή σε μια λάμπα χρυσού.

Δίδυμος
Είσαι ανήσυχοι, ζωντανοί, έξυπνοι, και κοινωνικοί. Εκτιμάτε την ελευθερία σας και την ευκαιρία να εκφράσετε τον εαυτό σας.
ΝΑΙ: Δημιουργήστε ένα σπίτι που μπορεί εύκολα να μετατραπεί από ένα δημιουργικό σε διασκεδαστικό χώρο. Ξεκινήστε με ένα ζεστό και ζωντανό περιβάλλον με στοίβες από αγαπημένα βιβλία που θα αντικατοπτρίζουν τη διάθεσή σας για μάθηση. Στη συνέχεια, ετοιμάστε το σπίτι σας για πάρτι με την προσθήκη πουφ για επιπλέον καθίσματα, γυαλί και ορείχαλκο, ώστε να διευκολύνετε τους καλεσμένους σας να ακουμπήσουν τα ποτά τους.
ΟΧΙ: Μην αμελήσετε το λιγότερο διασκεδαστικό, αλλά εξίσου σημαντικό έργο της εξεύρεσης ενός μεγάλου σπιτιού για όλα τα πράγματά σας.

Καρκίνος
«Σπίτι μας είναι εκεί που είναι η καρδιά μας». Η φράση αυτή πρέπει να επινοήθηκε από έναν Καρκίνο. Η οικογένεια, η παράδοση αλλά και η νοσταλγία είναι απαραίτητα συστατικά για εσάς.
ΝΑΙ: Επειδή περνάτε πολύ χρόνο και ενέργεια στην κουζίνα, αυτό το μέρος του σπιτιού είναι η καρδιά του σπιτιού σας. Φροντίστε λοιπόν να είναι καθαρή και τακτοποιημένη για να είναι ένας χαρούμενος χώρος για εσάς. Γεμίστε με διακοσμητικά στοιχεία όπως κοχύλια, βάζα με χρωματιστή άμμο και δροσερά χρώματα που θυμίζουν ωκεανό και που αγαπάτε τόσο πολύ.
ΟΧΙ: Μην αμελήσετε να ενσωματώσετε ισχυρά μέταλλα όπως το ασήμι για να έρθει μια ισορροπία σε όλη αυτή τη ζεστασιά που βγάζει ο χώρος σας. Και επειδή η κουζίνα είναι το αγαπημένο σας μέρος μην ξεχνάτε να παίρνετε την οικογένεια για μια βόλτα μετά το φαγητό. Θα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο το άνετο σπίτι σας, όταν επιστρέψετε.

Λέων
Είστε ενθουσιώδεις, δημιουργικοί, εξωφρενικοί και ο κυβερνήτης του βασιλείου σας. Αλλά όταν έρχεται η ώρα να σκεφτείτε λογικά, προσέξτε!
ΝΑΙ: Αφήστε την αγάπη να κυριαρχήσει έναντι της πολυτέλειας. Η διακόσμηση τους σπιτιού σας μπορεί να έχει αέρα Χόλυγουντ και όχι Βερσαλλιών, για να φαίνεται πιο σύγχρονο. Για να τα καταφέρετε δεν χρειάζεται να πάτε στην Γαλλία ή την Ιταλία για να πάρετε ιδέες. Μπορείτε κάλλιστα να βάλετε και μια ταπετσαρία.
ΟΧΙ: Μην το παρακάνετε. Το σπίτι πρέπει να έχει δροσερό και χαλαρωτικό σκηνικό. Οι λευκοί τοίχοι με ελαφριά χρώματα της παλέτας σε τόνους σιελ, ροζ ή κρεμ, θα επιτύχουν τη σωστή ισορροπία.

Παρθένος
Είστε πρακτικοί, προσγειωμένοι, εξαιρετικά εργατικοί και λίγο τελειομανής.
ΝΑΙ: Ενσωματώστε τον κήπο στο ντεκόρ σας. Χειροτεχνίες, είδη κηπουρικής , βαζάκια, λουλούδια, όλα μπορούν να δείχνουν όμορφα συγκεντρωμένα σε ένα τραπέζι, μπουφέ ή καλάθι. Ένα σπίτι γεμάτο με όμορφα και λειτουργικά στοιχεία: αυτός είναι ο στόχος σας.
ΟΧΙ: Μη νιώθετε πίεση για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται φανταχτερό. Η απλότητα έχει κι αυτή την ομορφιά της. Δοκιμάστε εκλεκτής ποιότητας υλικό ορείχαλκο ή μια λάμπα υδραργύρου που θα αναδείξει τη ζεστασιά του ξύλου ρουστίκ.

Ζυγός
Είστε διπλωμάτες και καλλιτέχνες. Τα βραβεία ομορφιάς, τέχνης και αρμονίας πάντα σας γοητεύουν.
ΝΑΙ: Ακολουθήστε τα ένστικτά σας. Σας αρέσουν η τέχνη, τα λουλούδια, το κρύσταλλο και τα αντικείμενα από τα ταξίδια σας. Γνωρίζετε ενστικτωδώς τη σημασία της ισορροπίας στο σχεδιασμό. Εκθέματα από την Κίνα, το Θιβέτ και την Ιαπωνία θα προσθέσουν ειδικές πινελιές στο δροσερό και σύγχρονο σπίτι σας.
ΟΧΙ: Μην ξεχάσετε να φτιάξετε μια ιδιαίτερη γωνία του σπιτιού σας μόνο για εσάς. Εννοείται πώς το σπίτι είναι για ολόκληρη την οικογένεια αλλά κάθε μέλος ξεχωριστά πρέπει να ακολουθεί τα όνειρά του.

Σκορπιός
Είστε παθιασμένη και άκαμπτη και με μεγάλη φαντασία!
ΝΑΙ: Χρησιμοποιήστε τα έντονα χρώματα που αγαπάτε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας όπως είναι το βυσσινί, το μπορντό, τα έντονα χαλιά με μοτίβα και οι αποχρώσεις του χρυσού.
ΟΧΙ: Μην ξεχνάτε ότι το μάτι πρέπει και να ξεκουράζεται. Το χρώμα του λευκού είναι αυτό που θα κάνει τα τελειώματα ωραία σε ένα σκηνικό, θα δώσει φως στον χώρο και θα απαλύνει το δωμάτιο από μια ενοχλητική λάμψη.

Τοξότης
Είστε ενεργητικοί, γενναιόδωροι και φιλόδοξοι. Ψάχνετε πάντα για μια νέα πρόκληση αλλά πάνω απ’ όλους και όλα αγαπάτε την ελευθερία σας.
ΝΑΙ: Φέρτε μέσα στο σπίτι την αγάπη σας για την ύπαιθρο. Η μεγάλη σας αγάπη για τον εξωτερικό χώρο μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων δεν είναι το ατού σας, αλλά δεν είναι έτσι. Γιατί να μη έχετε φυτά εσωτερικού χώρου στο σαλόνι σας για παράδειγμα; Επιλέξτε στοιχεία που είναι λειτουργικά και όμορφα και βρείτε έναν χώρο για καθένα από αυτά.
ΟΧΙ: Μην επιτρέψετε στην ακαταστασία να μειώσει την αισθητική σας. Σε όλους μας συμβαίνει να ξεκινάμε κάτι και στη συνέχεια να βαριόμαστε να το ολοκληρώσουμε, απλά βεβαιωθείτε ότι δεν γίνεται σε μόνιμη βάση.

Αιγόκερως
Είστε φιλόδοξοι αλλά δεν πετάτε στα σύννεφα. Αντιθέτως είστε πολύ προσγειωμένοι .
ΝΑΙ: Σας αρέσουν τα φυσικά και γήινα χρώματα για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, όπως είναι: το ξύλο ρουστίκ, τα μπαμπού, τα φυσικά χαλιά, τα χρώματα του σκούρου πράσινου και του καφέ. Τα παντρεύετε πολύ ωραία με την πολυπλοκότητα των χειροποίητων υφασμάτων και αντικειμένων από τα ταξίδια σας στην Ινδία και το Μεξικό.
ΟΧΙ: Μην το παρακάνετε με την αγάπη σας στα μεσαιωνικά σχέδια. Δεν είμαστε πλέον στο 1950. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε υπερβολικά πολλά ρετρό σχέδια στο σπίτι σας.

Υδροχόος
Είστε αυθεντικοί και στοχαστές. Κάνετε τα πράγματα πάντα σύμφωνα με το δικό σας προσωπικό γούστα και δεν σας πειράζει αν οι άλλοι έχουν εντελώς διαφορετική άποψη.
ΝΑΙ: Χρησιμοποιήστε την ανεξαρτησία και την εκτίμηση που έχετε στο δικό σας προσωπικό γούστο. Κρατήστε το σπίτι λαμπερό και φωτεινό με λευκά χρώματα στους τοίχουν, φωτιστικά από λευκό χαρτί και αρκετό φυσικό φως. Βεβαιωθείτε ότι ο αέρας κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι – μην ξεχνάτε ότι είναι το στοιχείο σας.
ΟΧΙ: Μην παραβλέψετε τη σημασία της ζεστασιάς σε ένα σπίτι. Χρησιμοποιήστε πινελιές από ζεστά και φωτεινά χρώματα (φούξια, πορτοκαλί ή κίτρινο) και μαλακά υφάσματα για να έρθουν σε ισορροπία με το δροσερό και αναζωογονητικό σπίτι σας.

Ιχθύες
Είσαι έξυπνοι, ονειροπόλοι και πολύ ρομαντικά άτομα. Οπότε χρειάζεστε ένα σπίτι που θα μοιάζει με έναν μικρό παράδεισο.
ΝΑΙ: Αφήστε ελεύθερη την boho πλευρά του εαυτού σας να εκφραστεί. Μοτίβα, υφές, χρώματα. Αγοράστε οτιδήποτε επιθυμείτε από τη υπαίθρια αγορά και βεβαιωθείτε ότι κάθε επισκέπτης γνωρίζει την προϊστορία που κρύβεται πίσω από κάθε αντικείμενο.
ΟΧΙ: Η πραγματική ζωή απαιτεί πρακτικές λύσεις, εκτός από κέφι και χρώματα. Οπότε καταργήστε αυτό το μαντίλι ριγμένο πάνω από τον λαμπτήρα ( είναι ένας κίνδυνος πυρκαγιάς) και βεβαιωθείτε ότι οι μεγαλύτερες αγορές του σπιτιού σας θα έχουν διάρκεια.

Πηγή: govastileto.gr