Ομελέτα με μανιτάρια και σαλάτα με γραβιέρα και ντοματίνια

  • Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένας ωραίος, γευστικός, θρεπτικός συνδυασμός για το μεσημεριανό τραπέζι σε πολύ λίγο χρόνο.

Σαλάτα με γραβιέρα και ντοματίνια

Υλικά
1 ματσάκι ρόκα
2 ρίζες αντίδια
1 λόλα κόκκινη
4-5 φύλλα μαρουλιού
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
150γρ. γραβιέρα Νάξου χοντροτριμμένη
20 ντοματίνια τσέρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για το dressing
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

Ομελέτα με μανιτάρια

Υλικά
4 αβγά
150γρ. μανιτάρια λευκά
100γρ. βούτυρο φρέσκο
100γρ. κασέρι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε και κρατάτε στην άκρη.

Σε ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάτε καλά τα αβγά, αλατοπιπερώνετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι.

Τοποθετείτε πάνω στα αβγά τα σοταρισμένα μανιτάρια και φετούλες κασέρι. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναδιπλώνετε την ομελέτα σε μισοφέγγαρο και την πιέζετε να ενωθούν τα άκρα της.

Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή.

olivemagazine.gr