Γουίλιαμ και Χάρι ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Την έναρξη της Διάσκεψης για το Παράνομο Εμπόριο Άγριας Ζωής 2018 κήρυξαν χθες βράδυ στο Παλάτι του Σεν Τζέιμς, στο κέντρο του Λονδίνου ο Δούκας του Κέιμπριτζ και ο Δούκας του Σάσεξ, δηλαδή ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Παρόντες ήταν υπουργοί, οικονομολόγοι, επιχειρηματίες και ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής, επειδή η επείγουσα πρόκληση του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής είναι αυτή, με την οποία είμαστε αντιμέτωποι, ως παγκόσμια κοινότητα» τόνισε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες- μεταξύ των οποίων ήταν και η πρώτη κυρία της Κένυας Μάργκαρετ Κενιάτα. «Το έγκλημα αυτό εξακολουθεί να παρεμποδίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη, να υπονομεύει το κράτος δικαίου και να στερεί από τις τοπικές κοινότητες μερικούς από τους πιο πολύτιμους φυσικούς πόρους τους» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετείχε στη συνάντηση της Οικονομικής Ομάδας Δράσης της οργάνωσης United for Wildlife, στη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε η «Διακήρυξη του Mansion House» για τη διατάραξη της ροής παράνομων εισοδημάτων που προκύπτουν από την πώληση «προϊόντων λαθροθηρίας».

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, περισσότεροι από 30 παγκόσμιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί συνεργάστηκαν για να υπογράψουν τη «Διακήρυξη του Mansion House» συμφωνώντας ότι «δεν θα διευκολύνουν εν γνώσει τους ή δε θα ανεχθούν οικονομικές ροές που προέρχονται από παράνομο εμπόριο άγριας ζωής και τη συναφή διαφθορά», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη διακήρυξη περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για συμβολή στην παγκόσμια μάχη κατά του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων και για ανταλλαγή πόρων και πληροφοριών σε μια προσπάθεια να διαταραχθεί η ροή παράνομου εισοδήματος που παράγεται από τα προϊόντα που προέρχονται από λαθροθηρία, όπως οι χαυλιόδοντες, το κέρατο ρινόκερου και τα λέπια πανγκολίνου.

«Μπορούμε να διαταράξουμε μια παγκόσμια εγκληματική επιχείρηση που προκαλεί μεγάλη ζημιά στις κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Και θα συμμετάσχουμε στην προστασία της άγριας φύσης και για τις μελλοντικές γενιές» είπε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Η United for Wildlife έχει αποστολή την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων με τη συνεργασία οργανισμών προστασίας του περιβάλλοντος, κυβερνήσεων και παγκόσμιων ομίλων. Με επικεφαλής τον Δούκα του Κέιμπριτζ και το Βασιλικό Ίδρυμα (Royal Foundation, το οποίο ιδρύθηκε το 2009, ώστε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι να προωθούν ανθρωπιστικούς σκοπούς) η United for Wildlife δραστηριοποιείται για την προστασία των απειλούμενων ειδών, όπως οι ελέφαντες, οι ρινόκεροι, οι τίγρεις και οι παγκολίνοι.

newsbeast