Κοτόπουλο με τορτελίνια, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

  • Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018 12:03
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μια νόστιμη μακαρονάδα με τορτελίνια και κοτόπουλο, που θα ενθουσιάσει με τη γεύση της όλη την οικογένεια.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:40

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά
500γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές
250γρ. τορτελίνια με γέμιση τυρί
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
400γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
100γρ. φέτα πατημένη με το πιρούνι
1 ματσάκι βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου και λίγο από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνετε τη φέτα και το βασιλικό και ανακατεύετε.

Βράζετε τα τορτελίνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρετε τα τορτελίνια σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα.

olivemagazine.gr