Γιατρός ετών 106 -Εζησε τον Β' Παγκόσμιο, είχε δάσκαλο τον Φλέμινγκ και... δουλεύει ακόμα

  • Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

Viral έχει γίνει αυτός ο γιατρός από την Βρετανία, ο οποίος αν και 106 χρονών συνεχίζει να δουλεύει κανονικά, εξετάζοντας ασθενείς, γράφοντας επιστημονικά άρθρα και παρακολουθώντας νέες μεθόδους στον τομέα της ιατρικής.

Βέβαια το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι η ζωή του, καθώς γεννηθείς το 1912 ο Γουίλιαμ Φράνκλαντ έχει ζήσει τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο, έχει διδαχτεί από τον Αλεξάντερ Φλέμιγνκ και έχει κάνει λαμπρή καριέρα ως αλλεργιολόγος.

Το CNN εξιστόρησε την ζωή του και αποκάλυψε τι κάνει και είναι τόσο ενεργητικός ακόμη και στα 106 χρόνια του.

Απο τον Β΄Παγκόσμιο... στο σήμερα

Ο Γουίλιαμ Φράνκλαντ γεννήθηκε το 1912 και ξεκίνησε να σπουδάζει ιατρική τη δεκαετία του ’30.

Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν επί τρία χρόνια αιχμάλωτος πολέμου, ενώ μετά τον πόλεμο γύρισε πίσω στην Αγγλία και διδάχτηκε από τον Αλεξάντερ Φλέμινγκ, τον άνθρωπο που ανακάλυψε την πενικιλίνη.

 Viral έχει γίνει αυτός ο γιατρός από την Βρετανία, ο οποίος να και 106 χρονών συνεχίζει να δουλεύει κανονικά.

Στη συνέχεια έγινε αλλεργιολόγος και εφηύρε ένα σύστημα (τη μέτρηση γύρης) με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν τι είναι αυτό στην ατμόσφαιρα που τους δημιουργεί αλλεργία.

«Πολύ συχνά με ρωτούν τι έκανα και κατάφερα να ζήσω τόσο πολύ» αναφέρει ο Γουίλιαμ Φράνκλαντ στο CNN. «Εγώ τους απαντάω πως είναι απλά θέμα τύχης και τίποτα παραπάνω».

 Βέβαια το πιο ενδιαφέρον πράγμα από όλα είναι η ζωή του, καθώς γεννηθείς το 1912 ο Γουίλιαμ Φράνκλαντ έχει ζήσει τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο, έχει διδαχτεί από τον Αλεξάντερ Φλέμιγνκ και έχει κάνει λαμπρή καριέρα ως αλλεργιολόγος.

Ακόμη και στα 106 του χρόνια (και έξι μήνες όπως ο ίδιος αναφέρει) ο γιατρός συνεχίζει και συναντά και εξετάζει ασθενείς και περιστασιακά γράφει άρθρα σε περιοδικά.

Μάλιστα ο ίδιος λατρεύει να διαβάζει περί ιατρικής και να είναι ενημερωμένος για τον χώρο, στον οποίο έπαιξε και ο ίδιος σημαντικό ρόλο.

Ο ίδιος δεν εφησυχάζει ποτέ. Αυτή την περίοδο γράφει ένα βιβλίο σχετικά με το πώς ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη και το βασίζει στον χρόνο που πέρασε με τον Φλέμινγκ.

Η πορεία του ως αλλεργιολόγος

Το 1952 στο νοσοκομείο St. Mary του Λονδίνου, ο γιατρός Γουίλιαμ Φράνκλαντ κατάφερε να κάνει γνωστή τη μέθοδό του για τις αλλεργίες, η οποία χρησιμοποιείται παγκοσμίως μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα για να βρει αυτή την μέθοδο του είχε κάνει τον εαυτό του πειραματόζωο.

 Οπως λέει μπορεί να μην μπορεί πια να ασκηθεί, αλλά ο ίδιος εξασκεί συνεχώς τον νου του και έχει έναν υγιή τρόπο ζωής. Αυτά είναι τα μυστικά της μακροζωίας του.

«Είχα προκαλέσει αναφυλαξία στον εαυτό μου από ένα ζωύφιο. Σήμερα, δεν θα επιτρεπόταν σε κανέναν να κάνει ένα τέτοιο πείραμα. Τότε όμως, ήμουν αποφασισμένος να μάθω πώς αντιδρούσε ο οργανισμός μου σε κουνούπια, ψύλλους και άλλα πολλά».

Τι κάνει και είναι ακόμη τόσο δραστήριος

Η «φθορά» της ικανότητας του νου με την πάροδο του χρόνου είναι κάτι που φοβούνται οι περισσότεροι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και αναπόφευκτη. Αυτό που υποστηρίζει ο γιατρός είναι πως το να βρίσκεται το μυαλό σε εγρήγορση και επικεντρωμένο στη ζωή μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων και νευρικών συνδέσεων.

«Όταν γερνάς υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Είμαι πολύ μεγάλος για να πάω για τρέξιμο και γενικά για να κρατιέμαι σε φόρμα. Όμως, σίγουρα έχω το μυαλό μου σε εγρήγορση. Διαβάζω πολλά επιστημονικά κείμενα» αναφέρει ο Φράνκλαντ.

«Πιστεύω πως αυτό που με βοηθάει είναι πως έχω μία λογική ζωή. Δεν καπνίζω, δεν τρώω υπερβολικά και όσο μπορώ γυμνάζομαι. Να είστε ενεργητικοί σε ό,τι κι αν κάνετε».Πηγή:  iefimerida.gr 

Αφηστε καποιο σχολιο