Εύκολη συνταγή για κολοκυθόσουπα!

  • Τρίτη, 9 Οκτώβριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Τα υλικά είναι απλά, η σούπα είναι πεντανόστιμη και αν το καλοσκεφτείς είναι η τέλεια ευκαιρία να ξεφύγεις λίγο από τις κλασικές τις σούπες και να κάνεις κάτι πιο διαφορετικό. Επίσης, η βελουτέ υφή της θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και σίγουρα θα ξανά-ζητήσουν να την φάνε!

Νόστιμη συνταγή για κολοκυθόσουπα βελουτέ

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

4φλ. κολοκύθα καθαρισμένη, ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια μικρά
4 φλ. ζωμό λαχανικών
2κ.λ ελαιόλαδο
1/2κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σόταρε για 5 λεπτά την κολοκύθα και τα κρεμμύδια. Στο μεταξύ διάλυσε το ζωμό σε βρασμένο νερό και άρχισε να ρίχνεις σιγά σιγά. Ανακάτευε καλά και ρίξε και το μοσχοκάρυδο. Άφησε τη σούπα να σιγοβράζει με κλειστό το καπάκι για 25 περίπου λεπτά. Αν δεν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά άφησε τα ακόμα ένα 5 λεπτό.

Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, ρίξε τη σούπα στο μπλέντερ και χτύπα την μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Στη συνέχεια, ρίξε το μείγμα πίσω σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το γάλα και λίγο πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και άφησε την κολοκυθόσουπα σου να πάρει βράση για ακόμα 5 λεπτάκια. Αυτό ήταν έτοιμη η κολοκυθόσουπα σου! Μπορείς να την σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι μέσα ή με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο από πάνω.

Bonus Tips:

Για ακόμα περισσότερη γεύση μπορείς να σοτάρεις και λίγο σκόρδο μαζί με την κολοκύθα και τα κρεμμύδια. Επίσης, θα σου πρότεινα τις κούπες με τον ζωμό να τις προσθέτεις μία μία και να τσεκάρεις την αλμυρότητα της σούπας. Αν σου φανεί πολύ αλμυρή μετά από 2 κούπες ζωμό, τις άλλες δυο απλά βάλτες σκέτο νεράκι. Επίσης, στο σερβίρισμα αν θες να αποθεώσεις το πιάτων μπορείς να ψήσεις μερικά σπόρια κολοκύθας και να τα βάλεις από πάνω.

ediva.gr