Η γλυκόπικρη αμαρτία των 2.000 θερμίδων

  • Τρίτη, 9 Οκτώβριος 2018 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παράξενα

 

Ένα σκοτσέζικο εστιατόριο έχει αρχίσει να παραδίδει στα σπίτια των πελατών του αυτό που χαρακτηρίζεται πια απ’ όλους ως το «πιο ανθυγιεινό καλτσόνε του κόσμου»!

Ένα τηγανιτό καλτσόνε δηλαδή με σοκολάτα Mars και άλλα πολλά που στέλνουν τις θερμίδες του στο αστρονομικό νούμερο των 2.000!

Το παραδοσιακό ιταλικό έδεσμα έχει δεχτεί το σκοτσέζικο άγγιγμα της Γλασκόβης και περιλαμβάνει ζύμη πίτσας, καραμέλα και παγωτό σοκολάτα, ενώ στην καρδιά του έχει μια Mars. Και σαν να μη φτάνουν αυτά, κατόπιν τηγανίζεται σε φριτέζα με τόνους βουτύρου και πασπαλίζεται με καραμελωμένα αμύγδαλα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Σκοτσέζοι σερβίρουν τηγανιτή Mars, καθώς η χώρα είναι περιβόητη για το ιδιαίτερο έδεσμα. Όλα ξεκίνησαν το 1992 από τον John Davie που κατέληξε στη θερμιδική βόμβα στο Haven Chip Bar του έξω από την Αμπερντίν.

Μόνο που η τηγανιτή Mars έχει μετατραπεί πια σε τηγανιτό καλτσόνε με Mars. Και είναι όλα τους τόσο ανθυγιεινά που η ίδια η Mars Inc έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1990: «Το τηγάνισμα ενός από τα προϊόντα μας έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευσή μας να προωθούμε υγιεινά διατροφικά πρότυπα»…

newsbeast