Κι όμως, το μυστικό για αψεγάδιαστο μακιγιάζ είναι ένα παγάκι

  • Δευτέρα, 8 Οκτώβριος 2018 19:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι ειδικοί του μακιγιάζ υποστηρίζουν ότι το μυστικό για αψεγάδιαστο μακιγιάζ είναι η σωστή “βάση”. Με τον όρο “βάση” δεν εννοούμε μόνο την ποιότητα του προϊόντος foundation που χρησιμοποιούμε αλλά και την ίδια την επιδερμίδα μας η υφή της οποίας παίζει καθοριστικό ρόλο για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το μακιγιάζ, καθορίζοντας ακόμη και τη διάρκειά του μέσα στην ημέρα.

Όλοι συμφωνούν ότι το μυστικό για αψεγάδιαστο μακιγιάζ εκτός από ενυδατωμένη επιδερμίδα, είναι και το σωστό primer το οποίο θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φίλμ, θα λειάνει τους πόρους και θα αποτελέσει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την εφαρμογή του μακιγιάζ μας.

Ένα νέο μυστικό όμως, έρχεται κατευθείαν από το ψυγείο μας να αποτελέσει ανέξοδα ένα από τα πιο δραστικά primers. Αυτό δεν είναι άλλο από τα παγάκια που έχετε στην κατάψυξή σας. Σε καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, χρησιμοποιείστε ένα παγάκι για να το περάσετε απαλά σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας σας. Η χαμηλή θερμοκρασία από το παγάκι, θα κλείσει τους πόρους σας και θα λειάνει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα θα την τονώσει βοηθώντας το μακιγιάζ να απλωθεί ομοιόμορφα.

Ακόμη, αν η επιδερμίδα σας έχει τάσεις λιπαρότητας, αυτό θα καθυστερήσει την εμφάνισή της μέσα στην ημέρα, κάνοντάς το makeup look σας να διατηρηθεί αναλλοίωτο ακόμη περισσότερο.

marieclaire.gr