Διασκέδασαν με την ψυχή τους στον Καράβολα - Κοσμοσυρροή στη γιορτή τσικουδιάς (φωτογραφίες)

  • Δευτέρα, 8 Οκτώβριος 2018 18:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

“Καρφίτσα δεν έπεφτε” το απόγευμα της Κυριακής στον Καράβολα όπου πραγματοποιήθηκε η 7η γιορτή τσικουδιάς που αυτήν τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η ρακή από το καζάνι έρρεε άφθονη. Αρκετοί Κρητικοί καλλιτέχνες έπαιξαν μουσική, και χόρεψαν τα συγκροτήματα Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην Ηλιαχτίδα.

Οι δράσεις που οργανώθηκαν στα πλαίσια της γιορτής ήταν πολλές κι έκαναν μικρούς και μεγάλους να περάσουν ένα αξέχαστο απόγευμα. Το ρακοκάζανο που είχε στηθεί δεν προλάβαινε να βγάζει ρακή που δοκίμαζαν οι μεγάλοι ενώ την ίδια ώρα και τα παιδιά είχαν πολλές δραστηριότητες να ασχοληθούν.

Οι κυρίες του Πολιτιστικού συλλόγου Κεραμουτσίου έφτιαξαν και πρόσφεραν εκατοντάδες μερίδες μουσταλευριά την οποία έψηναν εκείνη την ώρα. Τα παιδιά από τα Μελισάκια υπό την καθοδήγηση των κυριών από το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έφτιαξαν τόπια, μικρά παραδοσιακά ζυμαράκια, που ψήθηκαν και μοιράστηκαν στον κόσμο και ζαχαρωτές μαντινάδες, το πιο γλυκό έθιμο της Κρήτης.Στην εκδήλωση διατέθηκε ο Οδηγός Κρητικής Kουζίνας, μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων προσέφεραν ρακόμελο, ενώ εργαστήριο αγγειοπλαστικής έστησαν οι θραψανιώτες.