Έρχονται από όλη την Ευρώπη για να ψαρέψουν στο λιμάνι του Ηρακλείου

  • Δευτέρα, 8 Οκτώβριος 2018 15:39
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη


Το 12ο Πανευρωπαϊκό Αλιείας με φελλό πραγματοποιείται για πρώτη  φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 9 και 10  Οκτωβρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου. Οι αγώνες οργανώνονται από την Ε.Ο.Υ.Δ.Α. (Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας), την Διεθνή Ομοσπονδία Θαλάσσης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Δώδεκα Ευρωπαϊκές ομάδες θα αγωνιστούν για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο. Η χώρα μας συμμετέχει με 3 ομάδες , την Εθνική Ομάδα , τον Πρωταθλητή Σύλλογο Ναυτικό Όμιλο Σητείας αλλά και το Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβασίου Σάμου, ενώ συμμετέχουν αθλητές από Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.


Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος της ΕΟΥΔΑ Βαγγέλης Ρακαντάς, ο α΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Αναγνώστου, και ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσης Αλμπέρτο Μάρκι αναφέρθηκαν στην διοργάνωση των αγώνων αλιείας. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ τόνισαν: 
Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης: «Το ψάρεμα αλιείας με καλάμι είναι αρκετά αγαπητό και  διαδεδομένο στην χώρας μας, στα νησιά μας, και μάλιστα από μικρούς και μεγάλους. Οι πανευρωπαϊκοί αγώνες αλιείας που πραγματοποιούνται το διάστημα αυτό στη Κρήτη προβάλλουν τουριστικά το νησί μας, και τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός αλιείας είναι αρκετά διαδεδομένος ενώ η Κρήτη προσφέρεται για περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος. Προσκαλούμε τους πολίτες να κάνουν την βόλτα τους στο λιμάνι του Ηρακλείου και να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες σύμφωνα με το πρόγραμμα, και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες. Συγχαρητήρια στην Ελληνική, την Διεθνή Ομοσπονδία θαλάσσης για την διοργάνωση τους».  
Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσης Αλμπέρτο Μάρκι: «Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η προετοιμασία και διοργάνωση των αγώνων στο Ηράκλειο είναι άψογη, και επόμενος στόχος είναι να φέρουμε στην Ελλάδα την διεξαγωγή του Παγκόσμιου πρωταθλήματος». 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας υποβρύχιας δραστηριότητας και αθλητικής αλιείας Βαγγέλης Ρακαντάς: «Ευχαριστίες μεγάλες στη Περιφέρεια Κρήτης, στο Δήμο Ηρακλείου, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τον Λιμενάρχη Ηρακλείου, οι άνθρωποί μας έδωσαν όλα τα εχέγγυα και τα μέσα να διεξαχθεί ένα ωραίο πρωτάθλημα. Θα συμμετέχουν 70 αθλητές από όλη την Ευρώπη. Οι αγώνες προβάλλουν διεθνώς στο εξωτερικό την Ελλάδα και την Κρήτη». 
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΥΔΑ Κώστας Αναγνώστου:  «Το ψάρεμα με καλάμι είναι μεταξύ άλλων και ένα αγχολυτικό άθλημα και με αυτό ασχολούνται όλες ηλικίες, νέοι ακόμα και συνταξιούχοι. Στόχος μας είναι να φέρουμε στην Ελλάδα, και στην Κρήτη το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα προβάλλει διεθνώς την χώρα μας. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, όλους τους συνδιοργανωτές για την στήριξη τους προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τους αγώνες». 
Το πρόγραμμα:
09/10/2018 
07:00 – Αναχώρηση για τις ψαρεύτρες 
07:30 – Μοίρασμα δολωμάτων – Μαλάγρας
09:00 – Έναρξη 1 ης Αγωνιστικής 
13:00 – Λήξη 1 ης Αγωνιστικής / Έναρξη ζυγίσματος
10/10/2018 
07:00 – Αναχώρηση για τις ψαρεύτρες
 07:30 – Μοίρασμα δολωμάτων – Μαλάγρας
09:00 – Έναρξη 2 ης Αγωνιστικής 
13:00 – Λήξη 2 ης Αγωνιστικής / Έναρξη ζυγίσματος 
18:00- Έναρξη Τελετής Λήξης / Απονομές